Aşa-ţi reduci glicemia în mod natural!

1 2 jpg jpeg

Nuc

Ceaiul din fruze de nuc este şi el un bun leac în diabet. Trebuie să foloseşti o linguriţă de frunze de nuc la o cană de apă şi să bei două căni pe zi. Este utilă şi tinctura din frunze de nuc. Dacă vrei s-o prepari chiar tu, umplu cu frunze mărunţite o sticlă de un litru şi adaugă alcool alimentar. Lasă totul la macerat 14 zile, apoi ia câte 4 picături de 3 ori pe zi.

Fasole

Dacă bei în fiecare zi 2-3 căni de decoct din teci de fasole vei observa o îmbunătăţire a stării tale de sănătate dacă suferi de diabet. Ai nevoie de o lingură de teci şi o cană cu apă pe care le fierbi laolaltă 20 de minute. Pentru un efect sporit ai nevoie de 4 linguri de teci pe care le laşi la macerat pe parcursul unei nopţi într-un litru de apă. Dimineaţa, fierbi până scade la jumătate şi bei decoctul de-a lungul unei zile.

Afin

Printre cele mai eficiente remedii în hiperglicemie se numără frunzele de afin. Cele recoltate înaintea coacerii fructelor au în compoziţie neomirtilină, un compus de origine vegetală care are efectul de a reduce glicemia. Din aceste frunze, care au fost uscate şi mărunţite în prealabil, e indicat să iei o lingură şi să prepari o infuzie, punând peste ele o cană de apă fiartă. Sunt necesare 2 căni pe zi.

Cicoare

Şi cicoarea o poţi folosi în tratamentul naturist al hiperglicemiei, punând o lingură de frunze uscate şi mărunţite la o cană cu apă fiartă să infuzeze. Rădăcinile de cicoare sălbatică pot fi folosite şi la mâncăruri, dar şi sub forma unui decoct, din 750 ml de apă şi 2-3 linguri de plantă. Decoctul îl bei treptat de-a lungul unei zile. Are efectul de a transforma glucoza în glicogen, glucid sintetizat în ficat şi transformat în energie.

Alături de salvie şi urzici, în cantităţi egale, poate forma un amestec cu efect sporit de scădere a glicemiei. La fel, ai nevoie de o lingură de amestec de plante la o cană de apă pentru a prepara un decoct. Le laşi la fiert 20 de minute. Ai nevoie de 2-3 căni zilnic.

Anghinare

Infuzia de frunze de anghinare are efect hipoglicemiant. Pune o linguriţă de plantă la o cană de apă. Bea 2-3 căni pe zi în cure de câte o lună cu pauze scurte şi egale.

Mesteacăn

Frunzele de mesteacăn le poţi folosi pentru scăderea glicemiei sub formă de infuzie şi decoct, dar şi în combinaţie cu alte plante. Poţi pune câte 3 linguri de mesteacăn alături de o cantitate egală de coacăz negru şi de fumariţă. Din acest amestec ia o linguriţă pentru a o lăsa la infuzat cu 200 ml de apă fiartă. De-a lungul unei zile sunt recomandate 2-3 căni.