Aşa-ţi menţii calde mâinile şi picioarele!

1 2 jpg jpeg

Băi cu uleiuri esenţiale

Fă-ţi un obicei din a face în fiecare seară băi de picioare cu apă fierbinte. Poţi pune în apă un pumn de sare sau câteva picături cu ulei esenţial de lămâie, mentă, rozmarin sau arnică. Menţine picioarele în apă până la răcirea ei sau măcar o jumătate de oră.

În serile în care te simţi prea obosit pentru baie, alege un masaj cu ulei esenţial în amestec cu puţin ulei vegetal (de floarea-soarelui sau de măsline). Pe lângă faptul că îţi dau mai multă energie şi-ţi tonifică picioarele, aceste uleiuri intensifică circulaţia sanguină.

Infuzie de ghimbir

Recomandat pentru o digestie bună, contra balonării şi stărilor de greaţă, ghimbirul poate fi folosit şi pentru îmbunătăţirea circulaţiei la extremităţile corpului.

Infuzia de ghimbir preparată din 250 ml de apă în care ai pus câteva feliuţe de ghimbir ajută şi la detoxificarea sistemului circulator, la sporirea imunităţii şi accelerarea circulaţiei sanguine la nivelul mâinilor şi picioarelor.

Morcovi sub formă de suc

Datorită efectului său vasodilatator, sucul de morcovi îţi este de ajutor dacă îţi simţi adesea extremităţile reci. Îţi aduce şi un plus de fibre care scad nivelul lipoproteinelor cu densitate scăzută, cunoscute ca LDL sau colesterol „rău”. Acestea se depun pe vasele de sânge şi formează plăci de aterom care riscă să blocheze arterele. Bea în fiecare dimineaţă, timp de 30 de zile, 250 ml de suc de morcovi proaspăt.

Cură cu ulei de peşte

Un produs naturist benefic pentru copii, uleiul de peşte s-a dovedit util şi adulţilor, mai ales celor care suferă de sindromul mâinilor şi picioarelor reci. Mănâncă mai des peşte ca macrou, sardine, păstrăv, ton sau ţine timp de 3 luni o cură cu ulei de peşte pentru a-ţi îmbunătăţi circulaţia sângelui.

În timpul curei, ia câte 3 capsule cu ulei de peşte, în fiecare zi. Acizii graşi Omega-3 pe care ţi-i conferă o dietă care conţine mult peşte reduc vâscozitatea sângelui, te ajută să ai o circulaţie sanguină mai bună.