Aşa scapi rapid de constipaţie!

1 2 jpg jpeg

Suc de ridiche

Ridichea are darul de a stimula eliberarea de suc gastric. Poţi recurge la sucul de ridiche cu miere, băut dimineaţa. Trebuie să mixezi 100 g ridiche tăiată mărunt, iar în sucul rezultat adaugi 50 g miere.

Decoct de smochine

Fierbe şapte sau opt smochine, apoi bea câte un pahar din decoctul obţinut timp de trei-patru seri consecutive, până când dispare constipaţia. Vei vedea efectele într-un timp foarte scurt.

Apă rece cu miere

Efectul laxativ al mierii este recunoscut. Nu trebuie decât să bei în fiecare dimineaţă un pahar de apă rece îndulcit cu două linguri de miere.

Seminţe de chimen

Chimenul are şi efecte curative. Pune câteva seminţe într-un pahar de apă caldă şi bea acest amestec în fiecare seară!

Pulbere de nucă şi susan

Se prăjesc într-o tigaie, iar după prăjire se pisează până ajung o pulbere fină. Din ea vei lua câte o linguriţă în fiecare seară, înainte de culcare.

Citeşte şi: Top 10 alimente care te ajută în constipaţiei

Apă caldă cu lămâie

Într-un pahar de apă caldă pui sucul unei lămâi şi sare. Se bea dimineaţa, înainte de spălatul de dinţi, şi elimină orice neplăcere legată de constipaţie.

Pulbere de cruşin

Îl vei găsi sub formă de pulbere din care iei până la trei grame pe zi sau poţi prepara un decoct prin fierberea unei linguri de pulbere în 250 ml de apă clocotită timp de 15-20 de minute. Se bea numai seara.

Te-ar mai putea interesa: Ceaiuri bune contra constipaţiei

Seminţe de in

Deoarece conţin fibre compacte, au acţiune mecanică, nefiind zdrobite în drumul lor prin tractul intestinal. Este de ajuns să iei seara, la culcare, una sau două linguriţe de seminţe întregi cu apă.