Aşa scapi de tuse în mod naturist!

1 2 jpg jpeg

Dacă ai fost răcit şi acum ai rămas doar cu o tuse seacă ce pare a nu mai trece, este momentul să apelezi la câteva trucuri naturiste.

Poţi să apelezi cu toată încrederea la legumele de sezon, nu doar în salată. Iată cum să le prepari astfel încât să scapi de tuse şi să te bucuri de sănătate.

Ceapa bună la toate

O ştii şi o foloseşti des la prepararea diferitelor sortimente de mâncare. Ceea ce poate nu ştiai este faptul că poţi să faci un vin din ceapă cu ajutorul căruia să uiţi cât ai clipi de tuse.

Proprietăţile sale nutriţionale vor ameliora până la dispariţie tusea şi va calma atât durerile de gât cât şi cele de cap apărute din cauza sinuzitei.

Tot ce trebuie să faci este să toci cât poţi de mărunt aproximativ 200 grame de ceapă, apoi pune-o într-o sticlă şi adaugă 100 grame de miere şi jumătate de litru de vin de ţară. Culoarea vinului rămâne la alegerea ta.

Lasă aceste amestec la macerat în cămără pentru 10 zile, filtrează vunul astfel obţinut şi ia câte 3-4 linguriţe pe zi.

Pentru a nu aştepta 10 zile în caz de tuse, asigură-te că îl ai deja pregătit în casă încă de cum începe vremea să se răcească afară.

Tot ceapa o poţi consuma şi sub formă de sirop, şi pentru a-l prepara trebuie să cureţi două cepe, să le mărunţeşti şi să adaugi 100 grame de miere şi 150 mililitri de apă, apoi să o pui la fiert pentru 5 minute.

La fel ca la vin, consumă 3-4 linguriţe pe zi şi vei scăpa de tuse. Dacă nici una dintre variantele de mai sus nu îţi fac cu ochiul atunci îndreaptă-te către varianta clasică şi anume ceaiul de ceapă, pe care trebuie neaparat să îl bei neîndulcit.

Ia o ceapă medie, spal-o, zdrobeşte-o şi fierbe-o cu tot cu coajă maxim 10 minute. După ce s-a mai răcit poţi să consumi 2-3 căni pe prcursul zilei.

Siropul de hrean

1 2 jpg jpeg

Răzuieşte o rădăcină de hrean şi adaugă peste ea un sfert de cană de miere, amestecă bine şi las-o câteva ore, după care se iau 3-4 linguriţe pe zi.

Hreanul va scădea febra şi va potoli tusea imediat.

Un alt mix pe care îl poţi face este să amesteci o ceapă cu hrean şi cu miere. Dă-le prin răzătoare, atât ceapa cât şi hreanul şi apoi pune amestecul la fiert cu o cană de apă pentru 5-8 minute.

La fel se consumă 3-4 linguriţe pe zi.

Usturoiul pune tusea pe fugă

1 2 jpg jpeg

Rade o căpăţână de usturoi şi 10 cepe, amestecă-le cu un litru de lapte şi pune 5 minute la fiert.

O dată la 2-3 ore ia câte o linguriţă din amestec, dacă nu suporţi gustul poţi adăuga o linguriţă de miere.