Arunci cojile de ouă? Află cum le poţi folosi în beneficiul tău!

1 2 jpg jpeg

Totuşi, multe persoane aruncă imediat cojile de ou, fără să ştie că acestea au numeroase beneficii şi întrebuinţări atât pentru sănătate cât şi pentru frumuseţe.

Puţine persoane ştiu că coaja oului conţine până la 90% calciu, acest mineral fiind extrem de important pentru sănătatea oaselor, a inimii şi a dinţilor, dar şi alte minerale esenţiale.

Iată, aşadar, cum poţi folosi cojile de ou în beneficiul sănătăţii tale!

Detoxifierea organismului

Substanţele nutritve conţinute de coaja oului stimulează eliminarea toxinelor din organism. Iată cum faci acest lucru!

Ai nevoie de: 5 coji de ouă şi 3 litri de apă.

Cojile de ou se spală şi se zdrobesc cât se poate de mărunt, până ajung la consistenţa unei pudre, apoi se amestecă cu apa. Amestecul se ţine într-un borcan sau sticlă închinse etanş timp de 7 zile, după care se poate utiliza.

Se beau 2 pahare zilnic din acest amestec până la terminarea lui.

Sirop împotriva gripei şi răcelilor

Atunci când cojile de ou sunt amestecate cu lămâie şi miere pură de albine, rezultă un sirop natural care combate toate gripa, răcelile şi tusea puternică.

Ai nevoie de: 8 coji de ouă, 5 lămâi, 1 kilogram de miere de albine şi 1 litru de apă.

Cojile de ou se spală bine şi se zdrobesc cât se poate de mărunt, până ajung la consistenţa unei pudre. Se stoarce sucul de lămâie şi se adaugă peste cojile zdrobite. Se pune amestecul la frigider până ce pulberea din coji devine moale, de consistenţa unei paste, apoi se adaugă miere şi apa. Se amestecă toate ingredientele într-un borcan care se depozitează într-un loc răcoros şi ferit de umiditate, timp de 7 zile.

Se consumă 3 linguri pe zi, după fiecare masă, până la amelioarea simptomelor de răceală.

Exfoliant natural pentru piele

Datorită texturii lor, cojile de ou pot fi folosite cu succes pentru prepararea unui exfoliant natural pentru piele, care elimină celulele moarte ale pielii şi o curăţă în profunzime.

Ai nevoie de: 2 coji de ouă şi un albuş de ou.

Zdrobeşte cojile de ou până capătă consistenţa unei pulberi, apoi amestecă cu albuşul de ou. Se întinde produsul pe faţa perfect curată şi se lasă să se usuce. Clăteşte cu apă călduţă. Acest scrub se poate folosi o dată pe săptămână, însă nu este indicat persoanelor cu tenul uscat.