Ardeiul iute, ideal pentru o digestie corectă

1 2 jpg jpeg

Unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume, ardeiul iute este benefic pentru sănătate. Poţi să îl consumi în salate sau ca înlocuitor al cepei la ciorbă.

Ameliorează inflamaţiile

Conţinutul bogat în capsaicină face din ardeiul iute un antiinflamator natral, prin faptul că blochează substanţa P prezentă în corp, responsabilă de inflamaţii. Poate fi folosit şi pentru a preveni apariţia artritei, mai ales dacă ştii că eşti suspect de această afecţiune sau dacă ai persoane în familie care se confruntă deja cu ea. Eficienţa ardeiului iute a fost observată şi în calmarea durerilor precum cele cauzate de psoriazis, artrită sau neuropatie diabetică.

Îmbunătăţeşte digestia şi activitatea cardiacă

Poţi să uiţi de problemele legate de colesterol sau trigliceride consumând un ardei iute la masă. Aceasta este eficient şi în prevenirea formării cheagurilor de sânge şi apoi a trombozei.

Acest aliment are capacitatea de a stimula apetitul, în felul aceasta îmbunătăţind considerabil digestia. Explicaţia este dată de faptul că alimentele care se digeră bine oferă substanţe nutritive organismului şi îl motivează să funcţioneze în parametri optimi.

Află cum să îţi îmbunătăţeşti performanţele sexuale AICI

Susţine sistemul imunitar

Provitamina A şi betacarotenul sunt cele care îi dau culoarea roşie, în acelaşi timp îi furnizează corpului tău doze importante de vitamina C, A, atât de esenţiale pentru a consolida sistemul imunitar. În plus, poate fi de un real folos pentru a preveni apariţia diabetului de tip 2, mai ales că un studiu publicat în „Jurnalul American de Nutriţie Clinică” arată că ardeiul iute, dacă este consumat cu regularitate, reduce nevoia organismului de a secreta insulină şi nivelul glucozei din sânge după mese.

Un aliat al siluetei tale

Dacă vrei să îţi remodelezi silueta este bine să ţii cont şi de ardeiul iute. Gustul său ajută la intensificarea procesului de generare a căldurii în organism ceea ce va ajuta la arderea caloriilor mult mai eficient, rezultatul fiind câţiva centrimetri în minus. Sună bine, nu?

Ardeiul iute cayenne

Acesta este găsit mai ales sub formă de pulbere, o pudră făcută din ardei uscaţi şi apoi măcinaţi. Doza de capsaicină în momentul în care întră în contact cu papilele de pe suprafaţa limbii acţionează ca un calmant al durerilor existente în corp. Chiar dacă iniţial ai parte de o senzaţie de arsură, tocmai această senzaţie se transformă apoi într-un veritabil calmant natural pentru problemele tale.

Un alt aspect favorabil al capsaicinei este acela că ajută la eliberarea câtorca endorfine în organism care oferă o senzaţie de bine. În funcţie de doza pe care o consumi aceastea pot să îţi ofere aceeaşi senzaţie cu cea oferită de practicarea unui sport extrem.

Un real ajutor în cazul în care ai răcit sau ai nasul înfundat, deoarece sunstanţa principală din ardeiul roşu ajută la fluidificarea secreţiilor de la nivelul plămânilor şi a foselor nazale.

Afrodiziac şi antialcoolic

Consumat în stare proaspătă, ardeiul iute îţi oferă reale efecte afrodisiatice. În plus, poţi încerca şi tinctură de ardei iute pentru a scăpa de nevoie de a cosuma alcool.

Astfel, trebuie să laşi la macerat 100 de grame de ardei iute în 100 de grame de alcool. După o săptămână, trebuie să filtrezi amestecul şi să administrezi iei câte 10 picături în ceai amar, de fiecare dată când apare nevoia de a consuma alcool.