Alungă tusea cu piper negru!

1 2 jpg jpeg

Piper şi miere contra tusei

Când tusea nu te mai lasă, testează un leac cu piper negru. Macină câteva boabe de piper negru şi amestecă-le cu miere până obţii o pastă. O lingură luată din această pastă este de ajuns pentru a ameliora sau pentru a face să dispară cu totul tusea. Este un leac indicat şi în cazul răcelilor.

Combate indigestia

Un alt remediu cu piper, de reţinut pentru zilele în care te lupţi cu urmările indigestiei este acesta: amestecă suc de ghimbir cu piper negru măcinat. Trebuie luat după fiecare masă principală până când încep să dispară simptomele.

Te ajută să slăbeşti

Consumat sub forma unei băuturi, piperul negru te susţine pe parcursul dietelor de slăbit. Adaugă 2 linguriţe de zeamă de lămâie, una de miere, ¼ de piper negru măcinat şi o ceaşcă de apă. Bea acest amestec o dată pe zi pentru a avea rezultate bune.

Îţi regenerează pielea

Prepară o pastă din piper negru şi unt pe care o aplici pe piele. Este un remediu excelent în caz de iritaţii, alergii, eczeme.

Stopează căderea excesivă a părului

Un tratament natural pentru revitalizarea părului poate fi preparat şi din piper negru. Trece prin maşina de tocat sau mărunţeşte cât mai fin o lime ori o lămâie şi macină câteva boabe de piper negru. Amestecă-le pentru a obţine o pastă pe care o aplici pe scalp sau strict pe zonele unde părul a început să se rărească. Ideal ar fi să foloseşti remediul cu 10 minute înainte de duş.

Tratează mătreaţa

Contra mătreţii este util să aplici un amestec făcut dintr-o linguriţă de piper negru măcinat şi o ceaşcă de lapte bătut. Îl întinzi cu grijă la baza firelor de păr, pe scalp, apoi las-o să acţioneze 30 de minute. Clăteşte părul şi usucă-l, evitând să-l speli cu şampon o zi după aceea.

Ştiai că...

...piperul negru poate fi folosit şi contra durerii dentare? Amestecă piper negru măcinat cu ulei de cuişoare până obţii o pastă pe care o pui pe măseaua infectată.