Alungă stările de anxietate cu remedii naturale!

2 jpg jpeg

Viaţa cotidiană a transformat omul puternic într-un suflet extrem de vulnerabil în faţa stresului general, lucru care din păcate îşi pune amprenta atât asupra sănătăţii fizice cât şi psihice.

Valeriana este cel mai bun calmant

Tratează stările de anxietate şi te ajută să menţii senzaţia de calm o perioadă mai îndelungată. Reduce semnificativ numărul atacurilor de panică şi în acelaşi timp scade riscul de apariţie a unui nou atac.

Apelează la aromoterapie

Obişnuieşte-te să te gândeşti la casă ca la acel loc unde grijile tale toate dispar ca prin magie. Pentru asta aeriseşte bine casa dimineaţa iar când ajungi acasă aprinde lumânări parfumate sau apelează la uleiurile esenţiale de muşeţel, levănţică, bergamotă, iasomie pentru a te destinde. Ascultă o muzică de calitate, fă o baie miresmată şi bucură-te de un somn de calitate.

Află mai multe despre beneficiile aromoterapiei!

Acceptă-te aşa cum eşti şi iubeşte-te

Studiile efectuate pe acestă temă arată că atacurile de panică apar mai ales la persoanele care sunt foarte critice cu ele însele. NImeni nu este perfect, iar imperfecţiunile ne fac să fim diferiţi, unici, memorabili. Oricât de mult ţi-ai dori să găseşti o persoană perfectă, aceasta nu există. Fiecare avem părţi bune şi mai puţin bune. Important este să te accepţi aşa cum eşti şi să scoţi în evidenţă calităţile.

Anxietatea poate să apară fără o cauză anume, însă este important să ceri ajutorul, să vorbeşti despre problema ta, să nu te închizi în tine.

Sportul relaxează şi schimbă starea de spirit

Mişcarea este benefică pentru a detensiona musculatură şi pentru a goli mintea de mulţimea de gânduri de peste zi. În plus te ajută să ai un fizic lucrat, frumos şi sănătos. De multe ori anxietatea este în strânsă legătură cu aspectul fizic, aşa că ieşi la o plimbare în parc, ascultă o muzică ritmată şi mişcă-te în voie.

Citeşte şi: Plante care calmează stările de anxietate

Regăseşte-te prin meditaţie

Nu doar o dată ţi s-a întâmplat să te iei cu munca şi să uiţi să te alimentezi, să te hidratezi, sau să ajungi la sală. Acordă-ţi timp să meditezi, să îţi aduci constant în minte că tu eşti prioritatea ta numărul unu. Dacă tu eşti bine, restul vine de la sine. Ajută-ţi corpul să te susţină în toate activităţile tale. Fie că apelezi la yoga, meditaţie prin muzică, dans sau pictură, acţionează în direcţia visurilor tale.

Gândirea pozitivă

Cel mai important aspect de care trebuie să ţii cont este gândirea ta. Tot ce se naşte în mintea ta se va transforma în timp în realitatea din jurul tău. Poate pare ireal însă încearcă să te detaşezi de gândurile negre şi să fii optimist, să te bucuri de perezent şi de lucrurile simple şi vei observa cum totul parcă se rezolvă de la sine. În plus ţine cont şi de faptul că optimistul este întoteauna ferit de boală şi de necazuri.