Alimente bune atunci când îţi este greaţă

1 2 jpg jpeg

Celebra zicală „un măr pe zi ţine medicul la distanţă” se aplică şi în cazul în care te confrunţi cu senzaţia de greaţă. Fibrele pe care aceasta le conţine ajută la înlăturarea chimicalelor din organism ce declanşează această senzaţie. Astfel se recomandă a se consuma un măr între mese sau a se bea suc de mere mai ales după o masă grea.

Biscuiţii săraţi

Amidonul din alimente ajută la o ami bună absorbţie a acizilor din stomac, iar un biscuite sărat poate fi exact pansamentul de care stomacul tău are nevoie pentru a contracara senzaţia de greaţă.

Ghimbirul şi apa

2 jpg jpeg

Poţi să optezi pentru capsule cu pudră de ghimbir sau să razi 2-3 centimetri de ghimbir proaspăt să îl pui în apă şi să îl bei cu înghiţituri mici.

Este de ajutor şi ceiul de ghimbir cu condiţia să nu îl bei foarte fierbinte. Pe de altă parte lichidele te vor ajuta să fii hidratat în permanenţă şi să eviţi apariţia durerilor de cap care însoţesc adesea senzaţia de greaţă.

Află cum să scapi de senzaţia de vomă AICI

Nucile

2 jpg jpeg

Bogate în proteine, nucile sunt uşor de digerat, te vor energiza şi vei uita de senzaţia de greaţă.

Sunt eficient şi pentru a reduce colesterolul din organism, pentru buna activitate a circulaţiei sangvine şi te vor ajuta să obţii mult mai rapid senzaţia de saţietate dacă vei face un obicei din a consuma o mână de nuci ca şi gustare de prânz.

Supa de pui este un alt remediu la care să apelezi atunci când te confrunţi cu un episod de greaţă, mai ales dacă aceasta este un pic mai acrişoară, fără grăsime. Poţi opta şi pentru a-i adăugat un căţel de usturoi zdrobit.

Bananele

2 jpg jpeg

Dacă observi că starea ta de greaţă vine însoţită de senzaţia de vomă sau de sete exagerată este indicat să consumi o banană, aceasta va ajuta la restabilirea nivelului de potasiu din organism şi totodată te va vitaminiza.

Poţi să le consumi ca atare sau să le pui într-un blender cu puţină apă, să le mixezi şi să adauzi şi câteva frunze de mentă. Aroma acesteia revigorantă te va ajuta să te simţi mult mai bine.