Ajutoare din natură pentru durerile de spate

1 2 jpg jpeg

Din cauza stilului de viaţă sedentar, a diverselor probleme de sănătate sau a unei posturi incorecte, ne confruntăm din ce în ce mai des cu

. Indiferent de cauza lor, e bine să ştii că există câteva remedii rapide, care te ajută să fii iar în formă.

La nevoie, un leac eficient constă în aplicarea alternativă de comprese calde şi reci peste zona dureroasă. Această metodă funcţionează ca o soluţie de moment. Nu aplica însă compresele direct pe piele, pentru ca şocul să nu fie unul mult prea mare.

Taie mărunt ardei iuţi, apoi amestecă cu 3 linguri de ulei cald. Pune compoziţia pe un pansament, pe care îl pliezi astfel încât ardeiul să nu ajungă direct pe piele. Aplică pe locul dureros. Ţine aproximatv 10 minute, apoi îndepărtează compresa, deoarece poate irita pielea. Capsaicina va stimula circulaţia sângelui şi terminaţiile nervoase ale zonei cu probleme, ducând la atenuarea durerii.

Taie 5 cartofi felii şi pune-i la fiert. După ce s-au răcit, aşează-i pe un tifon. Acoperă cataplasma cu un prosop gros şi aplică pe piele. Ţine aproximativ 15 minute.

Pune câteva foi de varză, zdrobite uşor prin rularea unei sticle, într-un tifon lat. Aplică compresa pe locul dureros cu 2-3 ore înainte de culcare.

Fierbe, 5 minute, 1 lingură de rădăcină tocată mărunt într-o cană cu apă. Acoperă apoi şi lasă la infuzat 10 minute. După răcire, strecoară şi bea 2 căni pe zi. Scoarta de salcie acţionează ca un analgezic (leac anti-durere) şi antinevralgic la nivelul vertebrelor afectate.

Fierbe 10 frunze de busuioc într-un ibric, până când apa scade la jumătate. După ce se răceşte adaugă puţină miere. În cazul durerilor uşoare de spate, bea zilnic câte 1 cană cu această infuzie, iar dacă intensitatea lor e mai mare, sunt indicate 2 căni pe zi.

Zona dureroasă de pe spate se poate masa cu uleiuri vegetale încălzite de eucalipt, de migdale, de măsline sau de nuci de cocos.