Ai rău de maşină? Bea un CEAI înainte de a pleca în excursie

1 2 jpg jpeg

Unul din cele mai cunoscute remedii naturiste contra răului de mişcare este ghimbirul. Cu două ore înainte de plecare beţi un ceai de ghimbir, câteva picături de tinctură de ghimbir amestecate în apă caldă sau mâncaţi un biscuite de ghimbir. Repetaţi această acţiune şi la fiecare 4 ore după ce aţi pornit la drum.

Teiul are efecte de calmare

Faceţi o infuzie din flori de tei şi beţi o cană înainte de a pleca la drum, îndulcită cu miere. Infuzia se prepară dintr-o lingură de flori de tei la o cană de apă. Teiul are proprietăţi calmante.

Menta vă răcoreşte

Dacă vi s-a făcut rău, puneţi pe frunte şi pe tâmple cataplasme reci dintr-o infuzie preparată din o lingură de frunze de mentă la o cană de apă. Menta are efecte răcoritoare. Este indicat să beţi o cană de ceai dacă vă simţiţi ameţiţi şi slăbiţi.

“Dacă ai rău de maşină nu mânca înainte de plecare şi nu consuma multe lichide. Evită parfumurile şi mirosurile foarte puternice”,Cristina Bălănescumedic primar medicină generală

Sfaturi pentru a diminua greaţa şi ameţeala

Controlaţi-vă mişcările capului, astfel încât acestea să fie cât mai reduse cu putinţă.

Persoanele cu rău de mişcare ar trebui să-şi ţină capul nemişcat, eventual sprijinindu-l pe tetieră, deoarece mişcările capului pot accentua greaţa şi stările de vomă.

Atunci când deplasarea se face cu autovehiculul, alegeţi locul din faţă, evitaţi cititul şi respiraţi des aer proaspăt, deschizând fereastra.

Dacă mergeţi cu avionul, solicitaţi locurile de lângă aripa avionului, unde mişcările avionului se simt foarte puţin.