Ai dureri în gât? Încearcă remediile cu oţet!

1 2 jpg jpeg

Primul simptom al răcelii este usturimea în gât şi poate fi combătută cu oţet. Este nevoie doar să faci gargară cu un amestec dintr-un pahar cu apă călduţă şi o lingură de oţet. Un alt preparat util, mai ales dacă te necăjeşte şi tusea, este cel alcătuit din oţet de mere şi miere, în cantităţi egale.

Previne indigestia

Băut cu 30 de minute înaintea meselor copioase, oţetul de mere uşurează digestia şi previne indigestia. Amestecă o linguriţă de oţet şi alta de miere într-un pahar cu apă călduţă. Ideal ar fi să mănânci cumpătat, dar dacă mergi la o masa festivă sau te afli cu cei dragi la masa de Sărbători, aminteşte-ţi ca înainte să iei acest preparat protector.

Îndeseşte părul

Contra căderii părului şi pentru a obţine un plus de strălucire, clăteşte părul cu oţet, după spălare. Şamponează părul ca de obicei, iar la final limpezeşte-l cu un amestec făcut din o lingură de oţet pusă la o jumătate de litru de apă. Mirosul tare al oţetului dispare după o vreme, dar, dacă îţi displace, nu renunţa la tratament, ci foloseşte după clătirea cu oţet 2-3 căni de ceai de muşeţel.

Tot oţetul te poate ajuta să combaţi şi mătreaţa. Amestecă oţet şi apă în cantităţi egale şi limpezeşte părul cu ele sau pune-le într-un recipient şi pulverizează-le pe scalp, la rădăcinile firelor de păr. Înfăşoară-ţi capul într-un prosop pentru 15 minute sau cel mult o oră. După aceea, spală părul aşa cum faci în mod normal.

Atenţie!

Repetă procedura de 2 ori pe săptămână, pentru a avea rezultatele dorite.

Alungă durerile musculare

După o excursie la munte, prin zăpadă, adesea se întâmplă să faci febră musculară. Nu doar aspirin ate poate ajuta în acest caz, ci şi oţetul de mere. Pune comprese cu apă şi oţet pe locurile dureroase

Extrasfat

Compresele cu oţet alină şi durerile articulare, mulţumită acidului malic din compoziţia oţetului, care dizolvă cristalele de acid uric apărute în jurul articulaţiilor, cum se întâmplă într-o afecţiune ca artrita.