Află ce boli poţi trata cu ajutorul vâscului

2 jpg jpeg

Te scapă de oboseală

Sucul de vâsc este un remediu excelent pentru oboseală. Îl poţi prepara chiar tu, din frunze şi din tulpini proaspăt culese. Le speli şi le pui în storcătorul de fructe. Din sucul obţinut, diuezi câte 10 picături într-un pahar cu apă. Este indicat să urmezi o cură, timp de trei luni.

De ajutor în caz de hipertensiune arterială

Această plantă este de mare ajutor în tratarea hipertensiunii arteriale. Ceaiul trebuie băut şase săptămâni, o dată pe an. Bei o cană pe zi timp de trei săptămâni. Ca să aibă efectul dorit, prima jumătate de cană se bea înainte de micul dejun, iar cealaltă după.

Reduce simptomele răcelii

Fiind bogat în flavonoizi, dar şi în vitamina C, vâscul este de mare ajutor când ai răcit. Poţi calma tusea cu ajutorul unei căni cu ceai de vâsc.

Totodată, pulberea obţinută din această plantă, câte o linguriţă de două ori pe zi, creşte imunitatea. Poţi apela şi la un extract de mlădiţă de vâsc, 30 de picături pe zi.

Reglează tulburările menstruale

Ciclurile menstruale abundente pot fi normalizate cu ajutorul vâscului. Este necesar să bei, timp de jumătate de an, câte o cană de ceai preparat din această plantă, în fiecare dimineaţă.

Ca să-l prepari, iei o lingură de plantă mărunţită, peste care torni 250 ml de apă rece. Se lasă la macerat pe timpul nopţii. Dimineaţa, îl strecori. Se bea neîndulcit, câte o cană pe zi.

Poate fi şi toxic!

Dacă nu cumperi preparate din vâsc de la magazinele de specialitate şi vrei să le prepari chiar tu, trebuie să fii foarte atent de unde culegi planta!

Sunt bune doar crenguţele culese de pe pin, brad, măr, păr, prun şi gutui, acesta fiind vâscul medicinal. Cel crescut pe alţi copaci este toxic, şi dacă-l vei folosi rişti să te intoxici. Copiii sub 18 ani, femeile însărcinate şi cele care alăptează nu trebuie să bea ceai de vâsc.