Afecţiuni în care sunt utile remediile cu lămâie

2 jpg jpeg

Hipertensiune Lămâile conţin potasiu şi te susţin în lupta de a-ţi ţine sub control tensiunea arterială. Zeama de lămâie îndeosebi nu trebuie să lipsească din dieta zilnică a persoanelor care suferă de afecţiuni cardiovasculare, dar nici a celor care suferă de depresie sau de nervozitate. Pietre la rinichi Consumul regulat de suc de lămâie amestecat cu apă stimulează producţia de citrat urinar, o substanţă prezentă în urină care previne formarea pietrelor la rinichi. Este un motiv întemeiat să te obişnuieşti să bei apă cu lămâie în fiecare dimineaţă. Afecţiuni respiratorii Când suferi de răceală sau vreo boală respiratorie, bea apă cu lămâie sau ceaiuri călduţe în care pui zeamă de lămâie. Te vor ajuta să respiri mai bine. De altfel, zeama de lămâia este un remediu benefic şi celor care suferă din cauza crizelor de astm. Aceştia din urmă pot lua 2 linguri de zeamă de lămâie înainte de fiecare masă şi alte 2 înainte de culcare, pentru a reduce simptomele de astm. Dureri de dinţi

1 2 jpg jpeg

Tot cu zeamă de lămâie poţi să stopezi şi durerile de dinţi, să opreşti sângerările gingivale. Clăteşte frecvent gura cu puţin suc de lămâie, proaspăt stors!

1 2 jpg jpeg

Simptomele

şi reumatismului sunt mai uşor de ameliorat cu ajutorul lămâiei. Este un bun diuretic, deci, prin creşterea diurezei, reduce inflamaţiile, deoarece pe cale urinară sunt eliminate toxinele şi bacteriile.

1 2 jpg jpeg

Când durerea de cap nu mai cedează, eşti salvat dacă ai o lămâie în casă. Încălzeşte puţină apă şi storce o jumătate de lămâie. În apa călduţă, toarnă sucul, amestecă şi bea imediat cu înghiţituri mici, treptat. Sucul de lămâie scade intensitatea durerii.