Afecţiuni în care merită încercate leacurile cu struguri

1 2 jpg jpeg

Bolile ficatului

O detoxificare a ficatului se poate face cu ajutorul extractului din sâmburi de struguri. În acest fel, se previn bolile de ficat sau se ameliorează simptomele celei diagnosticate deja. Extractul se găseşte sub formă de picături sau capsule, iar o cură poate fi urmată 3-4 luni. Se iau fie 20 de picături în 3 reprize pe zi, fie o capsulă zilnic.

Extractul este un antioxidant de 50 de ori mai puternic decât vitamina E, de aceea cura este benefică şi în caz de varice, imunitate slăbită sau circulaţie venoasă deficitară.

Gastrita

Mănâncă struguri mai des pentru a îmbunătăţi starea de sănătate a stomacului. Dacă suferi de gastrită alege aceste fructe pentru gustările tale. De asemenea, scapi de constipaţie dacă alegi strugurii proaspeţi în locul altor fructe. În plus, e un mod simplu să-ţi menţii sănătatea articulaţiilor, plămânilor şi inimii.

Rănile superficiale

Te vindeci în timp mai scurt şi cicatricele dispar mai curând dacă aplici cataplasme cu struguri sau ulei de sâmburi de struguri pe pielea iritată, pe tăieturi sau zgârieturi. Se zdrobesc strugurii, se întind pe un tifon şi se aplică pe zona afectată. După 1-2 ore se îndepărtează.

Pont

Cataplasmele cu struguri sunt utile şi pentru domolirea durerilor reumatismale.

Hipertensiunea arterială

În afecţiunile inimii, dar şi în Alzheimer, tumori benigne, uleiul extravirgin din sâmburi de struguri acţionează în scopul prevenirii apariţiei şi evoluţiei afecţiunilor.

Adăugat în salate sau sosuri sau 2-3 linguri de ulei luate ca atare te protejează de ischemie cardiacă, hipertensiune arterială, tulburări circulatorii. Mai mult, în aceste feluri obţii o reducere a colesterolului şi-ţi menţii elasticitatea vaselor de sânge