Aceste plante şi legume te protejează de frig!

1 2 jpg jpeg

Arnică

Uleiul esenţial de arnică are efecte tonifiant, revitalizant, de ceea este un remediu recomandat în caz că ai mâinile şi picioarele reci. Pune câteva picături în apa de baie fierbinte în care stai o jumătate de oră sau la baia pentru picioare. Cu acelaşi tip de ulei este indicat să faci un masaj pentru intensificarea circulaţiei periferice.

Info

Şi uleiurile esenţiale de rozmarin, mentă, lămâie sunt indicate pentru mâini şi picioare reci.

Ghimbir

Ceaiul de ghimbir are şi el efectul de încălzire a extremităţilor. Conţine fenoli, gingeroli, uleiuri volatile care contribuie la detoxificarea sistemului circulator şi la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui la nivelul mâinilor şi picioarelor. Peste 3 feliuţe de ghimbir, pune o cană cu apă clocotită. Strecoară şi bea ceaiul cât timp este cald. 3-4 căni cu ceai pe zi îţi vor reda confortul.

Morcovi

Un remediu cu efect vasodilatator este sucul de morcovi, deci este potrivit în cazul în care suferi din cauza circulaţiei periferice deficitare. 1-2 morcovi mâncaţi ca atare sau sub formă de suc îţi aduc un plus de fibre şi reduc nivelul colesterolului rău ceea ce previne formarea de cheaguri şi blocarea vaselor de sânge.

Citeşte şi: Ceai de cimbrişor contra mâinilor reci

Ţine cont şi de aceste aspecte!

Ţine extremităţile reci în apă caldă, dar nu fierbinte, ca să eviţi uscarea pielii.

Dacă eşti fumător, redu numărul de ţigări pe zi, pentru că tutunul produce îngustarea vaselor de sânge.

Evită stresul prelungit, întrucât spasmele vaselor sangvine cauzate de acesta conduc la răcirea membrelor.