7 leacuri contra înţepăturilor de INSECTE!

1 2 jpg jpeg

Înţepătura de insecte

Poate provoca stare de rău, umflarea zonei în care s-a produs înţepătura, roşeaţă localizată sau generalizată, mâncărime localizată sau generalizată.

Usturoi. În cazul înţepăturii de albine sau viespe se scoate acul cu o pensetă fină dezinfectată înainte şi apoi se dezinfectează şi locul înţepăturii . Se freacă locul cu suc de usturoi.

Leuştean. În cazul în care aţi fost „victima” ţânţarilor, apelaţi la sucul de leuştean. Compresele cu acest suc ameliorează inflamaţia produsă.

Mai poţi citi:

- Atenţie la înţepăturile căpuşelor

- Ajutoare din natură pentru înţepături

- Varză contra înţepăturilor de insecte

Mâncărime pe piele

Trei-fraţi-pătaţi. Se face infuzie din 1 linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 5 minute; se beau 2 căni pe zi, pe termen lung (până când dispare mâncărimea).

Iarbă mare. Se face decoct dintr-o linguriţă de rădăcină la 250 ml de apă; se fierbe 15 minute, se consumă 2 căni pe zi, dimineaţa şi seara, timp de 10 zile pe lună.

Coacăz-negru, sub formă de extract de muguri: 50 de picături seara, 21 de zile pe lună, până când dispare mâncărimea.

Urticaria

Reprezintă apariţia la nivelul pielii a unor plăgi roşii, rezultat al unei reacţii alergice a organismului, fie la alimentaţie, fie la muşcăturile de insecte. Se manifestă prin mâncărimi, stare de nelinişte, agitaţie, insomnie, senzaţia de arsură la nivelul pielii.

Suc de cartofi. Se taie cartofii bucăţi şi se introduc direct în storcătorul de fructe sau se dau pe răzătoare; se stoarce sucul şi se beau 50 ml dimineaţa, pe stomacul gol.

Păpădie. Cură cu tije de păpădie, salată, timp de o săptămână, cu pauză de câte o săptămână; se poate repeta pe timp nelimitat.