7 avantaje NEBĂNUITE ale consumului de cafea

1 2 jpg jpeg

Chiar şi într-un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii este specificat faptul că un consum moderat de cafea contribuie în bine la starea fizică, mentală şi socială.

Risc scăzut de diabet

Au fost analizate datele a 126.000 de oameni, timp de 18 ani, de către cercetatorii de la Harvard.

Aceştia au demonstrat că persoanele care obişnuiesc să bea 1-2 ceşti de cafea, în fiecare zi, au un risc scăzut de a se îmbolnăvi de diabet de tip 2 în comparaţie cu cei care nu consumă acest tip de băutură.

Îţi poate prelungi viaţa

Un alt motiv pentru care ar trebui să te bucuri dacă alegi acest tip de băutură este şi faptul că, 2-3 ceşti de cafea pe zi scad riscul de deces cu 18% pentru femei şi cu 10% pentru bărbaţi.

Te ţine departe de ciroza hepatică

În plus, cafeaua te protejează în proporţie destul de mare, de 80%, de o altă boală extrem de gravă: Parkinson.

Tot această licoare previne ciroza hepatică, prin scăderea riscului de îmbolnăvire tot cu circa 80%.

Previne pietrele la rinichi

Cafeaua reduce cu 25% riscul cancerului de colon, şi previne formarea pietrelor la rinichi.

Te apără de bolile cardiovasculare

Cercetătorii în domeniu au demonstrat că, un consum moderat de cafea protejează de afecţiunile cardiovasculare, mai ales pe femei.

Atenţie!

Nu mai mult de 3 ceşti de cafea pe zi îţi menţin inima sănătoasă, dar pot apărea probleme de sănătate dacă depăşeşti 400 de ml.

Spune ADIO durerilor de cap

Se pare că această licoare te poate ajuta să scapi şi de nesuferitele dureri de cap mai rapid decât o poate face o pastilă care se prescrie pentru astfel de probleme.

Combate celulita

80% din cremele anticelulitice au ca ingredient principal cafeina. Iată un remediu natural pe bază de cafea care te va scăpa de celulită:

Amesteci zaţul rămas de la 2 ceşti de cafea cu puţin ardei iute tocat şi cu puţin ulei de măsline. Aplicu acest mix pe zona cu probleme şi-l laşi să acţioneze 5 minute, apoi clăteşti bine.