6 utilizări inedite ale apei cu sare

1 2 jpg jpeg

Iată, aşadar, câteva utilizări inedite ale apei cu sare!

Apa cu sare elimină mătreaţa

În cazul în care te confrunţi cu mătreaţă, încearcă cura de apă cu sare. Iată cum funcţionează!

De ce ai nevoie: 5 linguriţe de sare (50 grame), 3 picături de ulei esenţial de arbore de ceai şi 500 de ml de apă caldă.

Tratamentul se aplică de părul uscat: se maseză viguros scalpul cu sare până ce aceasta se absoarbe bine în piele. Apoi, diluează uleiul de arbore de ceai în apă şi se clăteşte părul cu această soluţie. Se lasă să acţioneze timp de 15 minute, apoi se spala părul cu un şampon blând, de calitate şi se aplică balsam. Tratamentul se repetă o dată pe săptămână.

Apă cu sare pentru ochi obosiţi

Ai ochii obosiţi, inflamaţi şi cu cearcăne? Aplică următorul remediu!

100 ml de apă, 1 linguriţă de sare de masă şi dischete demachiante din bumbac.

Pune la fiert apa, însă ai grijă să nu se ajungă la o temperatură prea mare (apa trebuie să fie călduţă). Apoi, pune sarea la dizolvat în apă. După ce s-a diluat sarea, înmoaie câteva dischete în acest amestec şi aplică-le apoi pe ochi tamponând uşor de mai multe ori.

Apa cu sare tratează aftele

Aftele bucale apar, de obicei, din cauza lipsei de vitamina B12 sau fier, fiind vorba de o afecţiuni destul de comună. Pentru vindecarea rapidă a afectelor bucale, este suficient să te clăteşti cu apă cu sare de 3 ori pe zi (fără să înghiţi apa), imediat după ce te speli pe dinţi.

Apă cu sare pentru rănile infectate

Înainte de a recurge la alcool sau apă oxigenată, încearcă apa cu sare pentru a vindeca orice rană infectată. Pur şi simplu se spală rana cu apă caldă în care ai diluat sare.

Repetă acest tratament de 3 ori pe zi pentru a reduce inflamaţia.

Apă cu sare pentru picioare umflate

În cazul în care ai picioarele obosite şi umflate, încearcă următorul remediu cu apă şi sare!

De ce ai nevoie: Un lighean cu apă caldă, 2 linguri de sare grunjoasă, 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu şi 5 picături de ulei esenţial de lavandă.

Se adaugă toate ingredientele în apa călduţă (se amestecă bine) şi se înmoaie picioarele în acest amestec timp de 20-30 de minute. Această baie relaxează şi destinde musculatura picioarelor.

Apă cu sare pentru durerea de gât

Pentru durerile de gât, însoţite adesea de răceală sau gripă, medicii recomandă adesea gargara cu apă şi sare, întrucât tratează infecţia şi ameliorează durerea.

un pahar cu apă (200 ml) şi o linguriţă de sare de masă. Se diluează sarea în apă şi se face gargară cu acest amestec, timp de 10 minute, fără a înghiţi însă apa.

Repetă tratamentul de 3-4 ori pe zi şi vei simţi o ameliorare semnificativă a durerii de gât.