6 remedii naturale pentru t─âieturi

2 jpg jpeg

De asemenea, e bine de ┼čtiut faptul c─â s├óngele care curge are efect de cur─â┼úare a r─ânii. Aceasta nu mai necesit─â o sp─âlare cu ap─â din abunden┼ú─â ca ┼či zg├órieturile. Dac─â s├óngerarea este abudent─â ┼či nu se opre┼čte cu ajutorul acestor manevre, prezentarea la medic este obligatorie.

Iat─â, totu┼či, cum po┼úi gr─âbi vindecarea t─âieturilor ┼či r─ânilor minore cu ajutorul remediilor naturiste!

Turmeric

Datorit─â propriet─â┼úilor sale antiseptice, tamponarea unei t─âieturi cu pudr─â de turmec (curcuma) va opri s├óngerarea ┼či va preveni, de asemenea, infectarea r─ânii.

Oţet de mere

Tamponarea zonei cu o┼úet de mere opre┼čte m├ónc─ârimea intens─â a pielii.

Zah─âr

Zah─ârul poate face minuni ├«n ceea ce prive┼čte vindearea r─ânilor, ├«ntruc├ót absoarbe apa prezent─â ├«n zona afectat─â. Presar─â o cantitate mic─â de zah─âr pe ran─â ┼či ├«ndep─ârteaz-o dup─â 15 minute.

Miere

Datorit─â puternicelor sale propriet─â┼úi antibacteriene, mierea cur─â┼ú─â r─ânile, previne infectarea lor ┼či diminueaz─â inflama┼úiile. Totodat─â, mierea ajut─â la vindecarea rapid─â a arsurilor.

Aloe vera

Aloe stimuleaz─â refacerea ┼úesuturilor afectate ┼či regenerarea celulelor. Are proprietatea de a penetra ┼úesuturile, din acest motiv fiind eficient─â ┼či ├«n cosmetic─â, pentru tratamentele de ├«ntinerire.

Alifiile cu aloe umidific─â pielea, o protejeaz─â ├«mpotriva arsurilor solare, a ├«n┼úep─âturilor insectelor ┼či t─âieturilor. De asemenea, po┼úi t─âia pe jum─âtate o frunz─â de aloe vera, iar sucul ob┼úinut ├«l po┼úi aplica direct pe ran─â.

Pliculeţe de ceai

Plicule┼úele infuzate de ceai au ac┼úiune astringent─â ┼či gr─âbesc vindecarea r─ânilor ┼či a mu┼čc─âturilor de insecte. Aplicate direct pe ran─â, ele opresc, de asemenea, s├ónger─ârile.