6 leacuri băbeşti care trebuie evitate

1 2 jpg jpeg

Ventuzele pot provoca arsuri. Ai răcit? Pune o ventuză, ar spune bunica! Ventuzele sunt obiecte din sticlă, transparente.

Răceala, gripa sau durerile de spate dispar ca prin minune după o şedinţă cu ventuze. Totuşi, aceste obiecte trebuie folosite cu atenţie şi doar atunci când se ştie exact modul de utilizare. În caz contrar, pot provoca arsuri foarte grave.

Gazul irită pielea. Vrei un leac miraculos care te scapă de durerea de gât? Gazul ar fi răspunsul bunicii. Medicii atenţionează, însă, că pe lângă faptul că este toxic pentru organism, acesta produce arsuri şi iritaţii puternice.

Sâmburii de măsline declanşează ulcer. Pentru bunici, nu doar uleiul din măsline face minuni pentru organism, ci şi sâmburii acestora.

Ei recomandă sus şi tare pentru durerile de stomac câţiva sâmburi de măsline. Medicii atenţionează însă că acest tratament băbesc este foarte riscant.

În stomac, sâmburii de măsline se adună, ca un sac de pietre, şi pot duce la ulcer şi ocluzie intestinală.

Ceaiul de muşeţel provoacă infecţii. Ceaiul de muşeţel este folosit pentru numeroase afecţiuni şi are multe efecte benefice.

Atenţie însă, când îl folosiţi după reţeta bunicii, pentru curăţarea ochilor. Poate provoca infecţii din cauza impurităţilor care irită ochiul şi arde corneea.

Şosetele cu oţet produc intoxicaţii. Folosite în special pentru tratarea răcelilor asociate cu febră mare, şosetele îmbibate cu alcool sau oţet pot produce arsuri, iritaţii şi intoxicaţii puternice.

Şi masajul cu alcool poate produce leziuni ale vaselor de sânge, nervilor şi articulaţiilor. Frecţia cu alcool poate produce congestionarea căilor respiratorii şi chiar coma etilică.

Uleiul încins poate sparge timpanul. Pentru durerile de ureche, are bunica un leac sigur- uleiul cald. Atenţie, însă, la temperatura lui.

Dacă este încins, acesta poate provoca arsuri de gradul II şi III în timpan. Pe lângă faptul că durerile se pot intensifica, şi timpanul are de suferit, putând fi chiar spart.