5 soluţii eficiente împotriva migrenelor

2 2 jpg jpeg

1. Iarba feţei previne dilatarea vaselor de sânge din cap

Această plantă este cunoscută pentru proprietăţile sale de a reduce durerile intense de cap, deoarece conţine un compus chimic cunoscut sub numele de partenolid, care previne secreţia unor substanţe ce dilată vasele de sânge din cap.

2. Brusturele reduce spasmele

Substanţele chimice din compoziţia brusturelui reduc spasmele şi inflamaţiile, care pot duce la apariţia durerilor de cap. Într-un studiu efectuat recent se arată că persoanele care au luat 75 mg de brusture, de două ori pe zi, au avut cu 48% mai puţine migrene, spre deosebire de cei din grupul de control cărora le-a fost administrat un placebo.

3. Magneziul reduce frecvenţa durerilor de cap

Persoanele care suferă în mod frecvent de dureri de cap pot avea un deficit de magneziu, potrivit oamenilor de ştiinţă. Acest mineral are un rol important în reducerea durerii, motiv pentru care se recomandă administrarea a 200 mg, zilnic. Studiile arată că persoanele care iau magneziu au un risc cu 42% mai mic de a suferi de migrene.

4. Ghimbirul are proprietăţi antiinflamatoare

Pe lângă faptul că are un rol important în tratarea afecţiunilor digestive, ghimbirul s-a dovedit eficient şi pentru tratarea migrenelor, beneficiu care se datorează proprietăţilor sale antiinflamatoare. Aşadar, ori de câte ori te doare capul bea o ceaşcă de ceai de ghimbir şi vei vedea rezultate vizibile în scurt timp.

5. Bea mai multă apă

Majoritatea migrenelor sunt cauzate de deshidratarea organismului, motiv pentru care specialiştii recomandă tuturor persoanelor să bea suficientă apă , zilnic. De asemenea, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că cei care beau repede două pahare cu apă atunci când simt că îi “paşte” o migrene, inhibă simptomele acestei afecţiuni, prevenind astfel apariţia durerilor de cap.