5 remedii naturale împotriva răului de mişcare

1 2 jpg jpeg

Menta

Conţinutul de mentol din această plantă calmează muşchii stomacului şi înlătură greaţa. Cel mai simplu este ca înainte să pleci în călătorie să beai un ceai de mentă. Toarnă 1 cană cu apă fierbinte peste 1 linguriţă de plantă uscată şi las-o la infuzat o jumătate de oră. Strecoară şi bea ceaiul îndulcit cu o 1 linguriţă de miere.

Ghimbirul

Anumite substanţe din ghimbir ajută la reducerea riscului de greaţă, iar un studiu a demonstat că persoanele cu rău de mişcare cunoscut, care au înghiţit un supliment cu ghimbir înainte de a se urca într-un mijloc de transport, nu au vomitat pe parcursul călătoriei. Cu 30 de minute înainte de a porni la drum, bea un ceai de ghimbir. Fierbe timp de 10 minute câteva feliuţe de ghimbir proaspăt şi de lămâi, strecoară şi îndulceşte cu 1 linguriţă de miere înainte de a bea.

Muşeţelul

Prin faptul că reduce acidul gastric şi relaxează muşchii stomacului, muşeţelul este unul dintre remediile naturale indicate pentru eliminarea răului de mişcare. Cel mai bine este să prepari acasă o cantitate mai mare de ceai de muşeţel pe care să o iei cu tine într-un termos şi să bei pe drum cu înghiţituri mici. Pune 1 linguriţă de plantă pentru fiecare 250 ml de apă fierbinte şi lasă la infuzat timp de un sfert de oră, acoperit. Strecoară ceaiul şi pune-l în termos pentru drum.

Oţetul de mere

Dacă îl foloseai doar în salate, e bine să ştii că oţetul de mere este şi unul dintre cele mai eficiente leacuri împotriva răului de mişcare, echilibrând PH-ul corpului. Pune 1 lingură de oţet de mere şi 1 linguriţă de miere într-o cană cu apă caldă şi amestecă bine. Bea lichidul cu înghiţituri mici, timp de o jumătate de oră, apoi poţi pleca în călătorie.

Măslinele

Taninul din măsline reduce cantitatea de salivă şi îţi scade riscul de a ţi se face greaţă sau de a vomita. Cu câteva minute înainte de a porni în călătorie, mănâncă încet 5-6 măsline.