5 remedii naturale ├«mpotriva r─âului de mi┼čcare

1 2 jpg jpeg

Menta

Con┼úinutul de mentol din aceast─â plant─â calmeaz─â mu┼čchii stomacului ┼či ├«nl─âtur─â grea┼úa. Cel mai simplu este ca ├«nainte s─â pleci ├«n c─âl─âtorie s─â beai un ceai de ment─â. Toarn─â 1 can─â cu ap─â fierbinte peste 1 linguri┼ú─â de plant─â uscat─â ┼či las-o la infuzat o jum─âtate de or─â. Strecoar─â ┼či bea ceaiul ├«ndulcit cu o 1 linguri┼ú─â de miere.

Ghimbirul

Anumite substan┼úe din ghimbir ajut─â la reducerea riscului de grea┼ú─â, iar un studiu a demonstat c─â persoanele cu r─âu de mi┼čcare cunoscut, care au ├«nghi┼úit un supliment cu ghimbir ├«nainte de a se urca ├«ntr-un mijloc de transport, nu au vomitat pe parcursul c─âl─âtoriei. Cu 30 de minute ├«nainte de a porni la drum, bea un ceai de ghimbir. Fierbe timp de 10 minute c├óteva feliu┼úe de ghimbir proasp─ât ┼či de l─âm├ói, strecoar─â ┼či ├«ndulce┼čte cu 1 linguri┼ú─â de miere ├«nainte de a bea.

Mu┼če┼úelul

Prin faptul c─â reduce acidul gastric ┼či relaxeaz─â mu┼čchii stomacului, mu┼če┼úelul este unul dintre remediile naturale indicate pentru eliminarea r─âului de mi┼čcare. Cel mai bine este s─â prepari acas─â o cantitate mai mare de ceai de mu┼če┼úel pe care s─â o iei cu tine ├«ntr-un termos ┼či s─â bei pe drum cu ├«nghi┼úituri mici. Pune 1 linguri┼ú─â de plant─â pentru fiecare 250 ml de ap─â fierbinte ┼či las─â la infuzat timp de un sfert de or─â, acoperit. Strecoar─â ceaiul ┼či pune-l ├«n termos pentru drum.

Oţetul de mere

Dac─â ├«l foloseai doar ├«n salate, e bine s─â ┼čtii c─â o┼úetul de mere este ┼či unul dintre cele mai eficiente leacuri ├«mpotriva r─âului de mi┼čcare, echilibr├ónd PH-ul corpului. Pune 1 lingur─â de o┼úet de mere ┼či 1 linguri┼ú─â de miere ├«ntr-o can─â cu ap─â cald─â ┼či amestec─â bine. Bea lichidul cu ├«nghi┼úituri mici, timp de o jum─âtate de or─â, apoi po┼úi pleca ├«n c─âl─âtorie.

M─âslinele

Taninul din m─âsline reduce cantitatea de saliv─â ┼či ├«┼úi scade riscul de a ┼úi se face grea┼ú─â sau de a vomita. Cu c├óteva minute ├«nainte de a porni ├«n c─âl─âtorie, m─ân├ónc─â ├«ncet 5-6 m─âsline.