5 remedii ca s─â treci cu bine de ultimele zile de iarn─â

1 2 jpg jpeg

Ulei de c─âtin─â, contra r─âcelii

Cătina se poate folosi sub formă de ulei, sirop, ceai infuzie sau se poate prepara în casă următorul amestec: la 100g miere se adaugă 30g de fructe de cătină, se lasă la macerat 3-7 zile după care se administrează copiilor câte 2 linguriţe pe zi, iar adulţilor 2 linguri pe zi. De preferat este ca acest amestec să se consume până în ora 14, deoarece este puternic energizant.

Pătlagina te scapă de durerea de gât

Tinctura de pătlagină este leacul natural în caz de amigdalită. Se poate obţine din 5 g de frunze în 100 ml de alcool de 45 grade, se macerează 8 ore; se poate face gargară cu 40 de picături de tinctură puse în 100 ml de apă, de 3 ori pe zi.

Propolisul scade febra

Pute┼úi apela la tinctura de propolis. Lua┼úi c├óte 10 pic─âturi de 3 ori pe zi sau c├óte 5 pic─âturi din or─â ├«n or─â, pe parcursul ├«ntregii zile. ┼×i propolisul granule este o solu┼úie. O granul─â c├ót un bob de piper, de 4-5 ori pe zi, se ├«nghite ca atare, cu pu┼úin─â ap─â sau cu ceai

Salcâmul, contra durerilor de cap

Tinctur─â (de la plafar), 10 pic─âturi de 2 ori pe zi, diminea┼úa ┼či seara, dup─â mese - tinctur─â preparat─â din flori. ├Än 100 g de alcool de 70 grade se adaug─â 100 g de flori de salc├óm, se las─â la macerat 10 zile, se strecoar─â ┼či se depoziteaz─â ├«ntr-un recipient ├«nchis la culoare ┼či la temperatur─â constant─â. Se iau c├óte 30 de pic─âturi diminea┼úa, c├óte 10 zile pe lun─â, ├«n perioada dintre crizele dureroase.

Uleiul de fenicul desfund─â nasul

├Äntr-un recipient se pune ap─â clocotit─â ┼či se adaug─â 4-5 pic─âturi de eucalipt; te apleci deasupra vasului, ├«nf─â┼čur├óndu-┼úi capul cu un prosop, ┼či faci inhala┼úii timp de 2-3 minute, o dat─â pe zi, seara, timp de 7 zile.