5 motive pentru care să bei vin roşu

1 2 jpg jpeg

Scade riscul mortalităţii

Cercetătorii europeni afirmă că un aport zilnic moderat, de vin roşu (22-32 g de alcool) are un efect protector împotriva tuturor cauzelor de deces, întrucât conţine resveratrol, un antioxidant puternic care luptă împotriva radicalilor liberi.

Reduce efectele negative ale fumatului

Vinul roşu reduce efectul negativ al fumatului asupra endoteliului, stratul de celule care se alcătuiesc într-o căptuşeală împotriva fricţiunii vaselor limfatice, de sânge şi inimă.

Reglează ceasul biologic

Oamenii de ştiinţă susţin că vinul roşu conţine melatonină, care ajută la reglarea ceasului biologic. Aşadar, consumul unui pahar de vin roşu înainte de culcare poate fi benefic pentru somn.

Previne debutul si progresia aterosclerozei

În plus, vinul roşu are un rol important în prevenirea debutului şi progresiei aterosclerozei, o afecţiune care se declanşează atunci când vasele de sânge încep să-şi piardă abilitatea de relaxare.

Însă, polifenolii din compoziţia vinului roşu menţin sănătatea vaselor de sânge, prin promovarea formării de oxid nitric, o substanţă chimică primordială pentru relaxare, care joacă un rol foarte important în reglarea tonusului vascular.

Împiedică formarea pietrelor la rinichi

Vinul roşu este cunoscut şi pentru proprietatea sa de a împiedica formarea pietrelor la rinichi.

De asemenea, un consum moderat de vin roşu reduce riscul apariţiei bolii Alzheimer, deoarece s-a dovedit că resveratrolul din compoziţia vinului are efecte neuroprotective.