5 leacuri pentru arsuri ale pielii ┼či t─âieturi

2 2 jpg jpeg

Ceai de lev─ân┼úic─â B─âile locale cu ceai de lev─ân┼úic─â ├«mpiedic─â infectarea ┼či cicatrizeaz─â r─ânile cauzate de t─âieturi. Pui o lingur─â de flori la 250 ml cu ap─â clocotit─â. Pentru ├«nchiderea r─ânilor, sunt indicate ┼či b─âile cu alte infuzii de plante: - g─âlbenelele (2 linguri de flori uscate la 250 ml de ap─â), - coada-┼čoricelului (3 linguri de plant─â la o can─â cu ap─â), - isop (1-2 linguri la o can─â cu ap─â). Utile sunt ┼či decocturile de: - ieder─â (200 g frunze proaspete fierte ├«ntr-un litru de ap─â 10 minute), - denti┼ú─â (o lingur─â de plant─â la 250 ml de ap─â). Unguent din c─âtin─â alb─â P├ón─â ├«n luna octombrie, g─âse┼čti c─âtin─â alb─â din care po┼úi face o alifie cicatrizant─â. Peste 3 linguri de past─â de c─âtin─â, ob┼úinut─â prin zdrobirea boabelor, adaug─â 6 linguri de unt sau de untur─â ┼či ├«nc─âlze┼čte totul pe baie de aburi. La final, pune ┼či o lingur─â de lanolin─â pur─â. Le amesteci bine p├ón─â ob┼úii unguentul. ├Äl aplici pe zonele afectate, la nevoie. Uleiul de sun─âtoare gr─âbe┼čte vindecarea ├Än arsurile u┼čoare, superficiale, deci f─âr─â b─â┼čici, uleiul de sun─âtoare este util. Preg─âte┼čte-l din timp! Toac─â flori de sun─âtoare ┼či pune-le ├«ntr-un borcan ├«nchis la culoare. Acoper─â cu ulei vegetal ┼či las─â-le la macerat 3 s─âpt─âm├óni. Unge rana cu acesta, inclusiv dup─â ce face o crust─â, p├ón─â la vindecare.

├Än cazul unui abces dentar, ├«nainte ┼či dup─â tratamentul dat de dentist, cl─âte┼čte gura ┼či f─â gargar─â cu decoct de t─ât─âneas─â de 2-3 ori pe zi. Prepar─â-l din 4-5 linguri┼úe de r─âd─âcin─â m─ârun┼úit─â ┼či 250 ml de ap─â. Le la┼či la fiert 10 minute, apoi strecori ┼či r─âce┼čti.

De ajutor ├«n ┼čtergerea urmelor l─âsate de acnee s-a dovedit ┼či tinctura de p─âtlagin─â. Pentru un tratament eficient, folose┼čte un amestec de tincturi de p─âtlagin─â, mugur de plop, m─ârului lupului ┼či propolis, ├«n p─âr┼úi egale. Aplic─â zilnic, pentru o or─â, o compres─â f─âcut─â cu 1linguri┼ú─â din acest amestec ┼či 5 linguri de ceai de g─âlbenele.