5 condimente benefice pentru digestie

1 2 jpg jpeg

Cuişoarele previn indigestia

Uleiul esenţial de cuişoare acţionează ca antiseptic, ţine departe indigestia, balonarea, crampele abdominale şi diareea. Pentru a te feri de aceste neplăceri, ia 5 picături de ulei esenţial de cuişoare cu miere, de 3 ori pe zi, pe o durată de 1-2 săptămâni. Este recomandat şi în tratamentul durerilor de dinţi, datorită eugenolului cu efect antiinflamator, caz în care îl foloseşti nediluat, aplicat local. Ceaiul de chimen detoxifică ficatul

Chimenul este un bun diuretic şi detoxifiant al ficatului. Folosit în diverse preparate culinare sau sub formă de ceai previne colicile. Pentru copiii care suferă de colici, chimenul este folosit de mult timp ca medicament natural.

Piperul stimulează digestia

Presărat în preparatele culinare, piperul îmbunătăţeşte nu doar gustul mâncărurilor, ci şi digestia, deoarece stimulează creşterea secreţiei de acizi de la nivelul stomacului. Spre deosebire de sare, care reţine apa, piperul acţionează ca un diuretic, ajutând organismul să elimine toxinele.

Calmează durerile de stomac şi poate reduce durerile cauzate de crampele menstruale. O linguriţă de cimbru conţine aceeaşi cantitate de antioxidanţi cât un morcov. Datorită conţinutului său de flavonoide are şi efect antiinflamator.

Un condiment provenit din India, nucşoara previne indigestia, favorizează digestia, alungă senzaţia de greaţă, crampele digestive şi inapetenţa. O poţi folosi la condimentarea mâncărurilor (supe cu carne, sosuri, prăjituri) sau sub formă de pulbere, de tinctură.

Uleiul de nucşoară este recunoscut pentru efectele de calmare a durerilor musculare. Mai trebuie reţinut că este folosit în medicină chineză pentru tratarea durerilor abdominale şi de articulaţii.