5 aliaţi împotriva cancerului

1 2 jpg jpeg

1 Ceaiul negru

Planta conţine o substanţă care împiedică înmulţirea celulor canceroase (quercitina). În plus, tratamentul cu ceai negru protejează organismul de efectele secundare ale chimioterapiei.

Se administreaz─â sub form─â de macerat: se pune o linguri┼ú─â de ceai negru ├«n 250 ml de ap─â rece ┼či se las─â la macerat de seara p├ón─â diminea┼úa. Se strecoar─â ┼či se bea la temperatura camerei. Doza necesar─â: c├óte trei c─âni de macerat pe zi.

2 Busuiocul

Tratamentul cu busuioc distruge germenii patogeni, ├«nt─âre┼čte sistemul imunitar ┼či tonific─â organismul. Pentru c─â are o ac┼úiune sedativ─â, le induce o stare de lini┼čte celor care fac chimioterapie.

Mai mult, speciali┼čtii le recomand─â bolnavilor de cancer infuzia de busuioc, care regleaz─â tulbur─ârile gastrointestinale. Astfel, ace┼čtia reu┼česc s─â asimileze mai u┼čor hrana. Se administreaz─â ┼či sub form─â de pulbere, c├óte o linguri┼ú─â de patru ori pe zi. Se poate folosi ┼či sub form─â de ceai sau de sirop, care se ia de dou─â-trei ori pe zi.

3 Echinacea

Echinacea este una dintre cele mai eficiente plante care ajut─â la ├«nt─ârirea imunit─â┼úii. Planta are efecte antibiotice, antivirale, depurative ┼či analgezice. Se recomand─â infuzia sau tinctura, c├óte o can─â de trei ori pe zi.

4 Armurariul

Planta este valoroas─â pentru s─ân─âtatea ficatului, care resimte cel mai puternic toxicitatea tratamentului anticancerigen. Silimarinul, o substan┼ú─â din compozi┼úia ei, regleaz─â ┼či echilibreaz─â activitatea ficatului.

Terapia cu armurariu ajut─â la dezintoxicare ┼či este util─â ┼či pentru bolnavii care fac chimioterapie, pe care ├«i ajut─â s-o suporte mai bine. Se folose┼čte sub form─â de pulbere, care se ia sublingual, de patru ori pe zi, cu 15 minute ├«naintea mesei.

Este benefic─â ┼či infuzia, preparat─â dintr-o linguri┼ú─â de pulbere, care se pune ├«ntr-o can─â cu 250 ml de ap─â clocotit─â. Se consum─â c├óte trei c─âni pe zi. Cea mai eficient─â metod─â de administrare este tinctura: c├óte trei linguri┼úe pe zi.

5 Zerul

Pentru bolnavii de cancer, cura cu zer face minuni. Zerul este mai mult dec├ót o ap─â vindec─âtoare, spun speciali┼čtii, care-l recomand─â ├«n tratarea a peste 60 de afec┼úiuni. Zerul, care rezult─â din fabricarea br├ónzei, trebuie consumat proasp─ât.

Acest lichid este un cocteil de substan┼úe hr─ânitoare: aminoacizi, minerale, lactoz─â, vitamina B2 ┼či calciu.

Deoarece este s─ârac ├«n sodiu, substan┼úe grase ┼či ├«n colesterol, zerul este ideal pentru regimul alimentar al bolnavilor de cancer. O cur─â cu zer (se bea c├óte un litru pe zi ├«n trei prize) trebuie s─â dureze ┼čase zile. Cea mai eficient─â este cura cu zer din lapte de capr─â.

B17 cre┼čte speran┼úa de via┼ú─â

Cercet─âtorii urm─âresc efectele vitaminei B17, foarte important─â ├«n prevenirea cancerului. Se crede c─â aceast─â vitamin─â mai de┼úine secrete ┼či ├«n lupta pentru ├«nvingerea cancerului. Surse naturale de vitamina B17 se g─âsesc ├«n s├ómburii de caise, mere, pere, piersici ┼či de prune. Doza necesar─â ├«n terapia preventiv─â este de zece s├ómburi pe zi.

Doctor Click! v─â sf─âtuie┼čte

Dr. Eugen Giurgiu doctor ├«n biochimie cu competen┼úe ├«n fitoterapie ┼či ├«n nutri┼úie

Ceaiul de ghimpe e foarte eficient ├«n cancerul de prostat─â. Planta are propriet─â┼úi decongestionante, cicatrizante ┼či dezinfectante. Tratamentul cu ghimpe ajut─â la diminuarea severit─â┼úii crizelor, nevoia de a urina reduc├óndu-se.

Planta se dovede┼čte ┼či un du┼čman al bacteriilor ÔÇ×releÔÇŁ din tractul digestiv. Se pot consuma c├óte dou─â-trei c─âni de ceai pe zi. Aten┼úie la modul de preparare a ceaiului. Bolnavii trebuie s─â respecte ├«ntocmai indica┼úiile produc─âtorului!

Ca tratament extern, le recomand bolnavilor de cancer de prostat─â b─âi de ┼čezut cu t─âr├ó┼úe de gr├óu. ├Än cada cu ap─â fierbinte se pune un s─âcule┼ú de p├ónz─â cu 500 g de t─âr├ó┼úe de gr├óu. C├ónd apa se mai r─âce┼čte ┼či ajunge la temperatura corpului, bolnavul st─â ├«n cad─â 20-30 de minute. B─âile se fac ├«n fiecare sear─â.