4 metode rapide care te scap─â de crampele menstruale

1 2 jpg jpeg

O metoda rapida care te scap─â de crampele menstruale este baia calda

C─âldura ├«mbun─ât─â┼úe┼čte circula┼úia sangvin─â ┼či ajut─â mu┼čchii din zona pelvin─â s─â se relaxeze, de aceea o baie cald─â va ajuta la calmarea durerilor. Po┼úi, de asemenea, s─â pui o sticl─â cu ap─â cald─â pe zona dureroas─â.

Metode rapide care te scap─â de crampele menstruale - O cur─â cu vitamine ┼či minerale

Cu c├óteva zile ├«nainte de menstrua┼úie po┼úi lua suplimente cu vitamina D, calciu, magneziu ┼či zinc. Faptul c─â vitamina D are efecte benefice a fost dovedit ├«n urma unui studiu al cercet─âtorilor americani.

Coordonatoarea acestuia, medicul JoAnn Manson, de la Harvard Medical School, a explicat că vitamina D are rol de a calma crampele menstruale pentru că anihilează prostaglandina, substanţă produsă natural de organism, care provoacă aceste contracţii.

Cite┼čte ┼či:

- Sindrom premenstrual? Afl─â ce trucuri te pot ajuta!

- Sunt normale durerile menstruale?

- Ce ascund durerile menstruale?

Metode rapide care te scap─â de crampele menstruale - Ceai de ghimbir

Unul dintre cele mai rapide remedii care ,,alung─â" durerile menstruale este ceaiul de ghimbir. Are propriet─â┼úi calmante ┼či reduce rapid inflama┼úiile. Tot datorit─â propriet─â┼úilor antiinflamatoare, adaug─â ├«n acest ceai ┼či pu┼úin─â scor┼úi┼čoar─â.

Unele băuturi pot favoriza apariţia crampelor musculare. Astfel, în aceste perioade, evită băuturile cu un conţinut mare de cofeină.

Infuzie de plante medicinale

Crampele musculare pot fi calmate ┼či cu ajutorul unei infuzii ob┼úinute din amestecul mai multor plante medicinale. Astfel peste o lingur─â de flori de mu┼če┼úel, o linguri┼ú─â de r─âd─âcin─â de valeian─â tocat─â ┼či 2-3 frunze de ment─â uscate torni 250 de ml de ap─â fierbinte.

La┼či vasul acoperit 10 minute, apoi strecori ┼či bea c├óte 2-3 c─âni pe zi.