4 metode rapide care te scapă de crampele menstruale

1 2 jpg jpeg

O metoda rapida care te scapă de crampele menstruale este baia calda

Căldura îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi ajută muşchii din zona pelvină să se relaxeze, de aceea o baie caldă va ajuta la calmarea durerilor. Poţi, de asemenea, să pui o sticlă cu apă caldă pe zona dureroasă.

Metode rapide care te scapă de crampele menstruale - O cură cu vitamine şi minerale

Cu câteva zile înainte de menstruaţie poţi lua suplimente cu vitamina D, calciu, magneziu şi zinc. Faptul că vitamina D are efecte benefice a fost dovedit în urma unui studiu al cercetătorilor americani.

Coordonatoarea acestuia, medicul JoAnn Manson, de la Harvard Medical School, a explicat că vitamina D are rol de a calma crampele menstruale pentru că anihilează prostaglandina, substanţă produsă natural de organism, care provoacă aceste contracţii.

Citeşte şi:

- Sindrom premenstrual? Află ce trucuri te pot ajuta!

- Sunt normale durerile menstruale?

- Ce ascund durerile menstruale?

Metode rapide care te scapă de crampele menstruale - Ceai de ghimbir

Unul dintre cele mai rapide remedii care ,,alungă" durerile menstruale este ceaiul de ghimbir. Are proprietăţi calmante şi reduce rapid inflamaţiile. Tot datorită proprietăţilor antiinflamatoare, adaugă în acest ceai şi puţină scorţişoară.

Unele băuturi pot favoriza apariţia crampelor musculare. Astfel, în aceste perioade, evită băuturile cu un conţinut mare de cofeină.

Infuzie de plante medicinale

Crampele musculare pot fi calmate şi cu ajutorul unei infuzii obţinute din amestecul mai multor plante medicinale. Astfel peste o lingură de flori de muşeţel, o linguriţă de rădăcină de valeiană tocată şi 2-3 frunze de mentă uscate torni 250 de ml de apă fierbinte.

Laşi vasul acoperit 10 minute, apoi strecori şi bea câte 2-3 căni pe zi.