3 uleiuri vegetale, bune pentru s─ân─âtate

1 2 jpg jpeg

Uleiul de m─âsline ├«nt├órzie ├«mb─âtr├ónirea. Consumul de ulei de m─âsline extra-virgin protejeaz─â ├«mpotriva radicalilor liberi ┼či a ├«mb─âtr├ónirii celulare.

Uleiul extra-virgin are un efect anti-inflamator specific, emolient, protector ┼či de stimulare asupra pancreasului, pentru a produce cantit─â┼úi mai mari de enzime digestive.

Mai mult, acesta ac┼úioneaz─â asupra vezicii biliare, stimul├ónd v─ârsarea bilei ├«n intestin, asupra gastritei ┼či ulcerului gastric, av├ónd un efect eficient de protec┼úie.

Uleiul de s├ómbure de struguri scade colesterolul. Este folosit ├«n tratarea diabetului, ├«n sc─âderea nivelului ridicat de colesterol ┼či prevenirea afec┼úiunilor la inim─â.

Grăsimile sănătoase îl transformă într-un aliment de bază din dieta cardiacilor. Uleiul din sâmburi de struguri poate fi folosit cu succes în stabilizarea nivelului de zahăr din sânge la persoanele care suferă de diabet.

Uleiul de porumb ├«nt─âre┼čte imunitatea. Uleiul ob┼úinut din germeni de porumb con┼úine ├«ntr-un procent ├«nsemnat vitamina E care este un antioxidant eficace. Vitamina E contribuie la fortificarea sistemului imunitar ┼či muscular al omului.

De asemenea, produsul este un bun drenor al c─âilor biliare, precum ┼či un moderator al tiroidei. Este cunoscut ca un ulei dietetic recomandat ├«n alimenta┼úia bolnavilor de diabet ┼či a celor care sufer─â de boli ale stomacului.