3 remedii naturiste pentru a trata cicatricele cheloide

5 remedii naturale care te ajută să scapi de negi jpeg

În urma unei zgârieturi sau a unei operaţii, când pielea nu se cicatrizează corespunzător, apar cicatricele cheloide. Acestea se prezintă sub forma unor leziuni tari, fibroase cu aspect lucios şi de consistenţa cauciucată.

Inclusiv culoarea lor poate varia de la culoarea naturală a pielii până la o culoarea rozacee.

Cicatricele permanente cu aspect precum descrierea de mai sus poartă numele de cheloid. În timp aspectul lor se modifică, atât dimensiunea cât şi culoarea. Apelează la tratamentele naturiste pentru a ajuta pielea să se regenereze într-o formă mult mai naturală şi frumoasă.

Uleiul de muştar

2 jpg jpeg

Acest tip de ulei obţinut din boabele de muştar se bucură de proprietăţi antifungice şi reprezintă o soluţie potrivită pentru tratarea cicatricelor cheloide.

Aplică de 3 ori pe zi pe suprafaţa cicatricei, ulei de muştar şi masează blând. Vei observa cum aspectul lor se va modifica destul de rapid iar vindecarea pielii nu va întârzia să apară.

Oţetul de mere

1 2 jpg jpeg

Atât aspectul roşiatic cât şi dimensiunea cicatricelor cheloide se va reduce considerabil dacă alegi să aplici puţin oţet de mere pe suprafaţa ei şi să masezi apoi blând zona până când se absoarbe complet în piele.

Oţetul de mere este un leac vechi cunoscut din bătrâni şi totodată extrem de eficient în tratarea multor afecţiuni, precum şi pentru menţinerea stării de sănătate fizică. Mai mult decât atât, cura cu oţet de mere aduce beneficii considerabile organismului uman şi ajută la slăbit. Oţetul de mere are Ph-ul mult mai ridicat decât alte tipuri de oţet şi este cea mai bună variantă pe care o putem folosi.

Alege-l atunci când îţi prepari salata şi astfel îi vei furniza corpului tău o cantitate bună de nutrimenţi.

Usturoiul şi bicarbonatul fac minuni

1 2 jpg jpeg

Nu te mai feri de usturoi, în ciuda mirosului său puternic, reprezintă una dintre cele mai bune surse de sănătate, fiind excelent mai ales în oprirea proliferării excesive a fibroblastelor care contribuie la formarea cicatricelor cheloide.

Poţi să freci zona cu problemă cu un câţel de usturoi tăiat şi apoi să laşi să acţioneze 10 minute după caretrebuie să clăteşti cu apă caldă din abundenţă.

Citeşte şi: Leacuri cu usturoi pentru regenerarea ficatului

Bicarbonatul poţi să îl foloseşti pentru a face un scrub al zonei respective înainte de a freca cicatricea cu usturoi. Şi mierea de albine este un bun curant pentru cicatricele cheloide, aplică pe zona cu cicatricea o linguriţă de miere şi masează uşor. Va ajuta la o mai bună circulaţie sangvină şi la eliminarea celulelor moarte.