3 metode să-ţi întăreşti organismul

1 2 jpg jpeg

Varza dă vitalitate

Consumată în mod frecvent, această legumă aduce organismului sănătate şi vitalitate prin bogăţia de vitamine: C, E, toată grupa de B, fibre şi minerale-calciu, fosfor, magneziu, fier, potasiu şi sodiu.

Preparaţi un piure de varză albă cu dovleac din 350 g de varză albă, 150 g de dovleac, 3 linguri de ulei, tărâţe, o lingură de suc de cătină, o linguriţă de pastă de măceşe, o jumătate de linguriţă de pulbere din seminţe de plante, aromatice şi condimentate, o linguriţă de salvie, 50 g de flori de nalbă.

Preparare: Varza, dovleacul şi ceapa (mărunţite fin, manual sau mecanic) se amestecă cu pasta de cătină, pasta de măceşe, uleiul, pulberile şi tărâţă, cât cuprinde. Deasupra se presară verdeţurile tăiate mărunt.

Germenii de ovăz elimină toxinele

Germenii de ovăz sunt un bun leac pentru toxinele din corpul nostru, care, în prag de primăvară, trebuie eliminate.

Aleşi de impurităţi, germenii se pun 8 ore în apă rece. Se limpezesc bine, se pun în tavă emailată (strat de un centimetru), se stropesc cu puţină apă caldă, se acoperă bine, având grijă să fie limpezite zilnic, dimineaţa şi seara şi să fie menţinute în permanenţă umede.

Se păstrează la căldură. În 7-8 zile vor începe să încolţească, în funcţie de temperatura încăperii. Se mănâncă cu miere sau simpli.

Sucul de praz,bun în anemie

Prazul este un recunoscut tonic al sistemului nervos. Conţine vitaminele B şi C, fier, calciu, fosfor, magneziu, sodium, potasiu, mangan, sulf, siliciu, esenţă sulfo-azotată, celuloză. Este indicat ca şi diuretic, laxativ, antiseptic, ajută digestia şi elimină acidul uric.