3 leacuri care alungă durerile de picioare

1 2 jpg jpeg

Ceai de viţă de vie

Viţa de vie roşie fortifică vasele sangvine, sulfina „repară” fragilitatea capilară, urzica albă, hamamelisul, castanul sălbatic au efect vasoconstrictor (diminuează permeabilitatea vaselor sangvine). Acestea sunt „vedetele” fitoterapiei, când tratăm problemele circulaţiei periferice. Infuzia o prepari din două părţi frunze uscate şi mărunţite de viţă de vie şi o parte hamamelis. Pui o lingură din acest amestec în 250 ml apă fierbinte şi laşi la infuzat 10 minute. Bei 2-3 ceşti zilnic.

Masaj cu ulei de mentă

Esenţa de mentă are efectul unei pungi de gheaţă pe piele, esenţa de chiparos este descongestionant venos, esenţa de fistic şi cea de pin reglează circulaţia. Toate aceste plante pătrund în epidermă şi accelerează returul venos (circulaţia sângelui de jos în sus), producând senzaţia instantanee de uşurare şi răcoare. Pentru masaj ai nevoie de două picături de esenţă de mentă şi chiparos, diluate în puţin ulei neutru pentru masaj. Aplici pe zonele dureroase, de 2-3 ori pe zi, până când simptomele se reduc. Masează de la călcâi spre coapse, ciupeşte uşor pielea, prinzând-o între arătător şi degetul mare şi masează intens călcâiul.

Extrapont

Ajută şi băile pentru picioare: 4 picături de ulei esenţial de mentă diluate în cadă (apa – la temperatura camerei) stimulează instantaneu circulaţia.

Infuzie de coada-calului

Şi ceaiul de coada-calului este indicat pentru a scăpa de picioarele umflate şi dureroase. Ceaiul se prepară astfel: o linguriţă cu vârf de coada calului se lasă un minut într-o cană cu apă clocotită, după care se strecoară. Raţia zilnică optimă sunt două ceşti de ceai.