Plante care u┼čureaz─â respira┼úia bolnavilor de astm

1 ceaiuri pentru gastrita ce sa bei zilnic jpg jpeg

F─âr─â a ├«nlocui tratamentele alopate, remediile naturale pot fi de ajutor persoanelor care sufer─â de astm bron┼čic. P─âtlagina, isopul, ungura┼čul ┼či ghimbirul sunt c├óteva dintre leacurile care au efecte benefice ├«n cazul persoanelor diagnosticate cu astm.

Eucaliptul

Remediu cu ac┼úiune descongestionant─â, uleiul de eucalipt este eficient ┼či pentru fluidificarea secre┼úiilor, gra┼úie compusului eucaliptol. Pentru u┼čurarea respira┼úiei, se pun c├óteva pic─âturi pe o batist─â, care se ┼úine aproape de cap, ├«n timpul somnului. De asemenea, se pot pune 2-3 pic─âturi din acest ulei ├«ntr-un vas cu ap─â fierbinte ┼či se fac inhala┼úii.  

Ghimbirul

Cunoscut pentru beneficiile pe care le are ├«n caz de probleme respiratorii, ghimbirul are ac┼úiune antiseptic─â, antibacterian─â ┼či antiinflamatoare. Ghimbirul este un expectorant natural, gr─âbe┼čte eliminarea mucusului ┼či elibereaz─â c─âile respiratorii. Se ┼úine o cur─â de 15 zile, timp ├«n care se consum─â o can─â cu suc de morcovi ┼či de ghimbir, ├«n cantit─â┼úi egale (r─âd─âcinile se rad, dup─â care se stoarce sucul).

P─âtlagina

Gra┼úie ac┼úiunii expectorante, emoliente ┼či antiseptice, p─âtlagina este o plant─â pe care astmaticii pot conta. Este recomandat ceaiul ÔÇô 1 linguri┼ú─â de plant─â la o can─â cu ap─â fiart─â. Se las─â 10 minute la infuzat; se consum─â 2 c─âni pe zi.

Isopul

Un alt remediu care aduce alinare bolnavilor de astm este isopul, renumit pentru calit─â┼úile antiseptice pulmonare. ├Än plus, planta este ┼či un vasodilatator arterial, fiind util─â ├«n hipertensiune. Astmaticii pot bea zilnic c├óte 2 c─âni cu infuzie de isop, preparat─â din 1-2 linguri┼úe de plant─â la o can─â cu ap─â fierbinte.

Feniculul

Plant─â valorificat─â din punct de vedere culinar, feniculul are ┼či numeroase indica┼úii medicinale. Este util ├«n diverse probleme digestive (balonare, colici), precum ┼či ├«n tusea astmatic─â, gra┼úie ac┼úiunii expectorante ┼či antispastice bronhice. Se poate administra sub form─â de pulbere, ob┼úinut─â prin m─âcinarea plantei uscate cu r├ó┼čni┼úa electric─â (se ia de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, cu ap─â, dup─â ce se ┼úine sub limb─â 10 minute) sau infuzie (2 linguri┼úe de plant─â la 250 ml de ap─â clocotit─â, l─âsat─â la infuzat 10 minute).

Ungura┼čul

Plant─â bogat─â ├«n mucilagii, tanin, rezine ┼či ulei volatil, ungura┼čul calmeaz─â spasmele bronhice ┼či are efect expectorant. ├Än astm, se pot consuma 2 c─âni cu infuzie de ungura┼č pe zi. Remediul se prepar─â dintr-o lingur─â de plant─â la o can─â cu ap─â fierbinte. Infuzia se poate prepara ┼či din 2 linguri de plant─â la o can─â cu ap─â, ├«ns─â ├«n acest caz se iau doar 3 linguri de ceai pe zi.

Scaiul-vânăt

Aceast─â plant─â ajut─â la fluidificarea secre┼úiilor bronhice, fiind un bun experctorant. Se prepar─â un remediu dintr-o linguri┼ú─â de plant─â la o can─â cu ap─â; se fierbe 10 minute, dup─â care se iau 3 linguri, de 3 ori pe zi. Leacul este, de asemenea, benefic ├«n bron┼čit─â ┼či tuse convulsiv─â.