Îngrijirea părului lung: încearcă o mască naturală!

1 2 jpg jpeg

Dac─â vrei s─â renun┼úi la produsele din comer┼ú pentru ├«ngrijirea p─ârului lung, po┼úi ├«ncerca m─â┼čti din ingrediente naturale pe care s─â le faci chiar la tine acas─â.

Păr mai des? Mască din germeni de grâu!

Dac─â vrei s─â-┼úi ├«ndese┼čti p─ârul, s─â ├«i redai str─âlucirea ┼či flexibilitatea, ├«ncearc─â o masc─â din germeni de gr├óu, care sunt boga┼úi ├«n vitamina E. Pune germenii ├«n ap─â fierbinte pentru 5 minute, apoi scurge apa ┼či aplic─â-i pe p─âr. Las─â-i s─â ac┼úioneze 10 minute, apoi spal─â-┼úi p─ârul ├«n mod obi┼čnuit.

Ou─â ┼či miere pentru ├«ngrijirea p─ârului lung

Dac─â vrei un p─âr str─âlucitor, apeleaz─â la produse din buc─ât─ârie precum ou─âle ┼či mierea. Pe l├óng─â str─âlucire, ou─âle vor conferi ┼či volum p─ârului t─âu ┼či vor reduce efectul static. Amestec─â 1 ou cu 200 g de iaurt ┼či aplic─â masca pe scalp prin masaj. Las-o s─â ac┼úioneze 15 minute, spoi spal─â-┼úi bine p─ârul. Dac─â nu ai nevoie de volum, ci doar de str─âlucire, mierea este ceea ce cau┼úi. Dizolv─â 1 linguri┼ú─â de miere ├«n 500 ml de ap─â cald─â. Dup─â ce ┼úi-ai sp─âlat p─ârul cu ┼čampon ┼či te-ai cl─âtit, toarn─â peste toat─â lungimea p─ârului lichidul cu miere. Nu te mai cl─âti dup─â ce ai aplicat masca, ci las─â-┼úi p─ârul s─â se usuce ca de obicei.

L─âm├óie ┼či o┼úet de mere pentru p─ârul gras

S─â ai un p─âr lung care se ├«ngra┼č─â repede e un calvar. Din fericire, pentru ├«ngrijirea p─ârului lung cu tendin┼ú─â de ├«ngr─â┼čare exist─â l─âm├óia ┼či o┼úetul de mere. Dup─â ce te-ai sp─âlat cu ┼čampon ┼či te-ai cl─âtit, dilueaz─â 1 lingur─â de o┼úet de mere sau de zeam─â de l─âm├óie ├«n 500 ml de ap─â ┼či ├«ntinde masca pe toat─â suprafa┼úa p─ârului. Tot pentru p─ârul gras po┼úi ├«ncerca o masc─â de fructe. ├Än 500 ml de ap─â adaug─â un m─âr feliat, o portocal─â feliat─â ┼či c├óteva buc─â┼úi de pepene verde ┼či pune totul pe foc. Dup─â 10 minute, timp ├«n care fructele s-au ├«nc─âlzit, strecoar─â lichidul ┼či las─â-l s─â se r─âceasc─â. Adaug─â apoi 250 ml o┼úet. Dup─â 24 de ore, po┼úi folosi amestecul pentru a-┼úi cl─âti p─ârul dup─â ce te-ai sp─âlat.

Ulei de m─âsline pentru hidratare

Greu vei g─âsi un produs de hidratare mai bun dec├ót uleiul de m─âsline. ├Änc─âlze┼čte c├óteva linguri de ulei de m─âsline ┼či maseaz─â-┼úi cu el scalpul ┼či p─ârul pe toat─â lungimea, apoi ├«nf─â┼čoar─â-┼úi capul ├«ntr-un prosop uscat ┼či ├«nc─âlzit. Dup─â 30 de minute, spal─â-te bine cu ┼čamponul t─âu obi┼čnuit.

P─âr lucios cu ulei de cocos

Un alt produs natural hidratant pentru p─âr este uleiul de cocos. Dac─â ai p─ârul uscat ┼či deteriorat, amestec─â 2-3 linguri de ulei de cocos cu 1 linguri┼ú─â de miere ┼či aplic─â masca pe scalp ┼či pe p─âr. Pentru cele mai bune rezultate, las─â masca s─â ac┼úioneze peste noapte sau m─âcar 3-4 ore. Ulterior, spal─â-te cu ┼čamponul t─âu obi┼čnuit.

Cite┼čte mai multe despre ├«ngrijirea p─ârului lung cu m─â┼čti naturale:

4 m─â┼čti de p─âr cu drojdie, miere, kefir ┼či ou

Masca genială care tratează vârfurile despicate