Îngrijirea părului lung: încearcă o mască naturală!

1 2 jpg jpeg

Dacă vrei să renunţi la produsele din comerţ pentru îngrijirea părului lung, poţi încerca măşti din ingrediente naturale pe care să le faci chiar la tine acasă.

Păr mai des? Mască din germeni de grâu!

Dacă vrei să-ţi îndeseşti părul, să îi redai strălucirea şi flexibilitatea, încearcă o mască din germeni de grâu, care sunt bogaţi în vitamina E. Pune germenii în apă fierbinte pentru 5 minute, apoi scurge apa şi aplică-i pe păr. Lasă-i să acţioneze 10 minute, apoi spală-ţi părul în mod obişnuit.

Ouă şi miere pentru îngrijirea părului lung

Dacă vrei un păr strălucitor, apelează la produse din bucătărie precum ouăle şi mierea. Pe lângă strălucire, ouăle vor conferi şi volum părului tău şi vor reduce efectul static. Amestecă 1 ou cu 200 g de iaurt şi aplică masca pe scalp prin masaj. Las-o să acţioneze 15 minute, spoi spală-ţi bine părul. Dacă nu ai nevoie de volum, ci doar de strălucire, mierea este ceea ce cauţi. Dizolvă 1 linguriţă de miere în 500 ml de apă caldă. După ce ţi-ai spălat părul cu şampon şi te-ai clătit, toarnă peste toată lungimea părului lichidul cu miere. Nu te mai clăti după ce ai aplicat masca, ci lasă-ţi părul să se usuce ca de obicei.

Lămâie şi oţet de mere pentru părul gras

Să ai un păr lung care se îngraşă repede e un calvar. Din fericire, pentru îngrijirea părului lung cu tendinţă de îngrăşare există lămâia şi oţetul de mere. După ce te-ai spălat cu şampon şi te-ai clătit, diluează 1 lingură de oţet de mere sau de zeamă de lămâie în 500 ml de apă şi întinde masca pe toată suprafaţa părului. Tot pentru părul gras poţi încerca o mască de fructe. În 500 ml de apă adaugă un măr feliat, o portocală feliată şi câteva bucăţi de pepene verde şi pune totul pe foc. După 10 minute, timp în care fructele s-au încălzit, strecoară lichidul şi lasă-l să se răcească. Adaugă apoi 250 ml oţet. După 24 de ore, poţi folosi amestecul pentru a-ţi clăti părul după ce te-ai spălat.

Ulei de măsline pentru hidratare

Greu vei găsi un produs de hidratare mai bun decât uleiul de măsline. Încălzeşte câteva linguri de ulei de măsline şi masează-ţi cu el scalpul şi părul pe toată lungimea, apoi înfăşoară-ţi capul într-un prosop uscat şi încălzit. După 30 de minute, spală-te bine cu şamponul tău obişnuit.

Păr lucios cu ulei de cocos

Un alt produs natural hidratant pentru păr este uleiul de cocos. Dacă ai părul uscat şi deteriorat, amestecă 2-3 linguri de ulei de cocos cu 1 linguriţă de miere şi aplică masca pe scalp şi pe păr. Pentru cele mai bune rezultate, lasă masca să acţioneze peste noapte sau măcar 3-4 ore. Ulterior, spală-te cu şamponul tău obişnuit.

Citeşte mai multe despre îngrijirea părului lung cu măşti naturale:

4 măşti de păr cu drojdie, miere, kefir şi ou

Masca genială care tratează vârfurile despicate