Hidrokinetoterapia este una dintre cele mai eficiente proceduri în recuperarea medicală şi prevenirea îmbătrânirii

1 1 4 jpg jpeg

Descoperă beneficiile celei mai blânde metode de terapie: Hidrokinetoterapia, acum disponibilă şi în cadrul reţelei clinicilor Visa Med din Constanţa, este o metodă de gimnastică medicală, recunoscută pentru eficienţa în trata diverse afecţiuni, dar şi în scop de prevenţie.

Hidrokinetoterapia este folosită atât în scop profilatic, cât şi pentru recuperarea medicală, atât pentru tineri, cât şi pentru persoanele în vârstă, acoperind o gamă de afecţiuni; unul dintre principalele beneficii este că articulaţii sunt mult mai puţin solicitate decât în cazul exerciţiilor clasice şi implicit, previne îmbătrânirea.

Această metodă de terapie prin mişcare în apă se realizează, în mod ideal, la o temperatură cuprinsă între 31-33˚C, pentru a maximiza efectele hidrostatice şi a diminua substanţial efortul cardiovascular depus de practicant în timpul exerciţiilor.

Prin hidrokinetoterapie se pot ameliora anumite afecţiuni reumatismale, patologii neurologice, osteortrita, artoza, cifoza, scolioza şi se combate inclusiv obezitatea. Sesiunile durează între 20 şi 60 de minute, iar numărul de şedinte de care are nevoie fiecare pacient depinde de diagnosticul avut şi de rezultatele individuale pe care le are.

Deşi abia începe să-şi capete un renume în ţara noastră, această metodă de tratament este extrem de populară în occident, lucru pe care îl semnalează specialiştii:

“Hidrokinetoterapia este una dintre cele mai vechi şi recunoscute metode de tratament, care se foloseste cu eficienţă în protocoalele terapeutice şi de prevenţie, atât în afecţiunile reumatice, ortopedice, neurologice, cât şi în tulburările de statică vertebrală.

Programul de exerciţii în mediul acvatic are ca principal obiectiv îmbunătăţirea şi întreţinerea capacităţii fizice, iar beneficiile obtinuţe se reflectă la nivelul întregului organism, atât la nivel funcţional, cât şi estetic şi psihic.

Printre aceste beneficii enumerăm: combaterea stresului, a oboselii cronice, reducerea scaderii progresive a densităţii osoase la femeile aflate în faza de post-menopauză, prevenţia atrofiei musculare şi a afecţiunilor degenerative articulare în cazul persoanelor trecute de 40 de ani. 

Aşadar, este o terapie care se recomandă persoanelor de toate vârstele, având un aport semnificativ în încetinirea procesului de îmbătrânire,” a spus Dr. Amalia Vancea, specialist în medicină fizică şi reabilitare la Visa Med.

Visa Med este una dintre cele mai inovative reţele de clinici de recuperare medicală din Constanţa. Clinicile grupului dispun de tehnologie de ultimă generaţie, care sunt aplicate cu ajutorul unor echipe de profesionişti specializaţi în multiple arii medicale.