VIDEO: Trucuri de frumuseţe cu ulei de cocos

1 2 jpg jpeg

În loc de cremă de mâini

Dacă ai mâinile uscate şi aspre, foloseşte ulei de cocos. Rolul principal al acestui tip de ulei este acela de a hidrata pielea în profunzime, contribuind astfel la catifelarea rapidă a mâinilor. În plus, nici nu este nevoie să îl foloseşti zilnic, întrucât uleiul de cocos menţine pielea hidratată pentru o perioadă mai lungă de timp.

În loc de loţiune de corp

Vrei să ai o piele strălucitoare, catifelată şi hidratată după ce te-ai epilat? Atunci aplică pe zonele epilate câteva picături de ulei de cocos şi masează bine pentru a permite pătrunderea uleiului în straturile profunde ale pielii. În plus, cu uleiul de cocos previi inflamarea şi infectarea zonelor epilate, mai ales dacă ai pielea sensibilă sau suferi de foliculită.

În loc de balsam

Există un motiv important pentru care majoritatea balsamurilor conţin ulei de cocos: acesta previne pierderea proteinelor, acţionează în mod eficient la nivelul scalpului şi menţine părul strălucitor şi mătăsos. Iar dacă foloseşti ulei de cocos simplu, efectele sale vor fi mult mai rapide.

În loc de demachiant

Da, uleiul de cocos poate lua cu succes locul demachiantului! Pe lângă faptul că îndepărtează în mod eficient machiajul, uleiul de cocos are rolul de a hidrata pleoapele, prevenind astfel apariţia liniilor fine din jurul ochilor.

În loc de gel de curăţare

Deoarece uleiul de cocos are proprietăţi antibacteriene, antifungice şi de hidratare, acesta poate fi folosit pentru curăţarea zilnică a tenului. În plus, cercetătorii susţin că uleiul de cocos este un remediu bun împotriva dermatitei atopice. Acesta se aplică pe faţă, masând pielea cu mişcări circulare timp 2-3 minute. La final, tenul se clăteşte cu apă din abudenţă.