VIDEO: Red─â str─âlucirea p─ârului cu m─â┼čti de cas─â

1 2 jpg jpeg

Tinctura cu urzic─â opre┼čte c─âderea p─ârului

Dac─â p─ârul t─âu este fragil ┼či cade mult la fiecare sp─âlare sau c├ónd ├«l perii, ai nevoie de ┼čamponul-tratament din tinctur─â de urzic─â, brusture, ardei iute ┼či mesteac─ân, ├«n combina┼úie cu g─âlbenu┼č de ou.

Este un excelent stimulent al cre┼čterii p─ârului, fiind recomandat ┼či ├«n timpul tratamentelor oncologice sau ├«n perioadele solicitante.

Prepar─â o tinctur─â din 20 g de urzic─â uscat─â, 20 g de brusture, 20 g de ardei iute ┼či 20 g de mesteac─ân, la care adaugi alcool de 90 de grade ┼či la┼či la macerat timp de 10 zile.

C├ónd te speli pe cap, fric┼úioneaz─â energic scalpul cu o past─â ob┼úinut─â din 2 linguri de tinctur─â, 2 g─âlbenu┼čuri de ou ┼či 4 linguri de ap─â. Cl─âte┼čte apoi p─ârul de mai multe ori.

Ulei de ricin pentru p─ârul vopsit

P─ârul vopsit frecvent ├«┼či poate rec─âp─âta culoarea cu o masc─â pe baz─â de ulei de ricin ┼či de g─âlbenu┼č de ou. Aceast─â masc─â este indicat─â ├«n tratamentul p─ârului decolorat, pentru c─â ├«i red─â str─âlucirea.

Prepar─â masca dintr-un g─âlbenu┼č de ou ┼či o lingur─â de ulei de ricin. Amestec─â p├ón─â se formeaz─â o past─â. Se ├«mbib─â p─ârul cu acest amestec, se acoper─â capul cu o bonet─â de plastic ┼či apoi cu un prosop cald. Dup─â aproximativ dou─â ore, se poate sp─âla p─ârul cu un ┼čampon special pentru p─âr decolorat.

PONT: Uleiul de ricin poate fi înlocuit cu ulei de măsline sau de germeni de porumb.

Uleiul de grâu reface firele despicate

Vremea rece ┼či-a pus amprenta asupra p─ârului t─âu, care are un aspect tern, este uscat ┼či se rupe cu u┼čurin┼ú─â, iar v├órfurile despicate ├«l fac s─â arate ca o ÔÇ×m─âturic─âÔÇť?

Avem solu┼úia ┼či pentru aceast─â problem─â. Prepar─â o masc─â din 3-4 linguri de ulei de gr├óu, la care adaugi 2-3 linguri de sm├ónt├ón─â ┼či 2 linguri┼úe de suc de l─âm├óie.

├Äntinde pasta pe p─ârul proasp─ât sp─âlat, ├«nc─â ud, maseaz─â-l u┼čor, apoi las─â s─â ac┼úioneze 15-20 de minute. Cl─âte┼čte apoi cu ap─â din abunden┼ú─â. P─ârul va c─âp─âta un luciu natural.

Ardeiul iute stimuleaz─â r─âd─âcinile

ÔÇ×Tinctura de ardei iute are proprietatea de a stimula cre┼čterea p─ârului. O po┼úi prepara din 20 g de ardei iute, care se las─â la macerat timp de 7-8 zile ├«n 100 ml de ap─â. Se fac ├«n fiecare zi fric┼úiuni la r─âd─âcina p─âruluiÔÇť, recomand─â dermatologul Oana Cl─âtici.

Uleiul de avocado, pentru plus de volum

Un alt tratament indicat pentru cre┼čterea ├«n volum ┼či pentru rezisten┼úa p─ârului este cel pe baz─â de henna ┼či de ulei de avocado.

Pentru a prepara masca, ai nevoie de 1 lingur─â de henna neutr─â (o po┼úi g─âsi ├«n farmacii), 1 lingur─â de ulei de avocado ┼či 1 g─âlbenu┼č.

Amesteci totul, iar pasta ob┼úinut─â se aplic─â pe p─ârul ud ┼či se las─â s─â ac┼úioneze aproximativ o or─â, apoi se cl─âte┼čte bine.

Doctor Click! S─ân─âtate v─â sf─âtuie┼čte

Dr. Oana Cl─âtici, medic primar dermatolog, Spitalul Universitar de Urgen┼ú─â, Bucure┼čti

2 jpg jpeg

P─âr care se rupe? ├Äncearc─â g─âlbenu┼čul!

Procentul femeilor afectate de c─âderea p─ârului este ├«n cre┼čtere, iar cauzele acestei tendin┼úe sunt identificate: deregl─âri hormonale, sarcin─â, menopauz─â ┼či stres.

B─ârba┼úii sunt ┼či ei foarte afecta┼úi de c─âderea p─ârului. ┼×tia┼úi c─â temerea cea mai mare a b─ârba┼úilor este s─â nu cheleasc─â?

Se realizeaz─â un ata┼čament profund ┼či incon┼čtient de p─ârul nostru, iar pierderea lui este adesea corelat─â cu tinere┼úea.

Pentru un p─âr uscat, friabil, recomand un ┼čampon din g─âlbenu┼čuri de ou, care se aplic─â direct pe p─ârul udat din abunden┼ú─â cu ap─â c─âldu┼ú─â (dac─â apa este prea cald─â, risc─âm s─â se coaguleze oul).

La g─âlbenu┼čuri, putem ad─âuga zeama de la o jum─âtate de l─âm├óie ┼či c├óteva pic─âturi de rom. Cu amestecul ob┼úinut, se maseaz─â p─ârul, apoi se cl─âte┼čte cu ap─â c─âldu┼ú─â.