VIDEO: Leacuri blânde de şters pistruii

1 2 jpg jpeg

Pistruii sunt mici pete pigmentare, care se accentuează în prezenţa soarelui. Produsele cosmetice cu factor de protecţie solară diminuează efectul razelor ultraviolete asupra pielii, reducând riscul de apariţie a pistruilor. De un real ajutor sunt soluţiile pe bază de plante, care te ajută să estompezi aceste mici pete. Castravetele face minuni

Taie un castravete rondele subţiri, pune-l într-un bol şi acoperă cu lapte dulce, nefiert. Lasă două ore la frigider, scurge laptele şi curăţă faţa de două ori pe zi cu un tampon înmuiat în acest amestec.

Prepară o infuzie dintr-o legătură de pătrunjel tocat şi o cană de apă fiartă. După o jumătate de oră strecoară infuzia. Timp de o săptămână, curăţă faţa seara cu această infuzie. Poţi prepara un decoct dintr-o ceaşcă de frunze de pătrunjel fierte în 200 ml de apă timp de 15 minute. Spală faţa dimineaţa şi seara cu acest decoct.

Mierea, pentru tenul uscat

Prepară o cremă folosind cantităţi egale de miere, suc de lămâie şi argilă. Cu această cremă aplică o mască în fiecare seară, după demachiere, timp de zece minute. Curăţă apoi faţa cu suc de castraveţi. Tratamentul trebuie urmat timp de zece zile.

Seara, leacuri cu lămâie

Preparăun amestec din 60 ml de alcool de 70 de grade, 60 ml de glicerină, 250 g de miere şi zeama de la o lămâie. Amestecă bine şi toarnă loţiunea într-o sticlă închisă la culoare. În fiecare seară, şterge faţa cu câteva picături de loţiune puse pe un disc demachiant.

Se prepară dintr-o ceapă tocată mărunt, zdrobită apoi cu furculiţa şi frecată bine cu puţin oţet, până devine o pastă groasă. Se ia puţină cremă pe vârful unui beţişor de curăţat urechile şi se tamponează în fiecare seară pistruii.

Laptele de crin, un aliat

Frumoasa floare cu un parfum deosebit ne ajută să avem un ten catifelat, estompează pistruii, dar şi ridurile. Se curăţă un bulb de crin alb şi se taie pe jumătate. Se fierbe în 200 ml de lapte până când se înmoaie foarte bine şi se pasează cu o lingură de lemn. Peste „piureul” obţinut se pun câteva picături de alcool de 70 de grade.

Crema se păstrează în recipiente de sticlă, la loc rece şi ferit de lumină. Se aplică această cremă pe faţă masând uşor, iar după 20 de minute, se clăteşte cu apă călduţă.

Mesteacăn, în fiecare zi

Se prepară o infuzie dintr-o lingură de frunze de mesteacăn uscate şi mărunţite sau dintr-o lingură de muguri de mesteacăn, peste care se toarnă 200 ml de apă clocotită. Se acoperă vasul şi se lasă 30 de minute, după care se strecoară. Cu decoctul obţinut se tamponează zonele cu pistrui de trei-patru ori pe zi.