VIDEO: Ce nu ştiai despre usturoi

1 2 jpg jpeg

Condimentul românesc al cărui gust este apreciat de aproape toată lumea, nu este recunoscut doar pentru acestă calitate. De-a lungul timpului s-a demonstrat că usturoiul are efecte benefice asupra sănătăţii, fiind responsabil de combaterea infecţiilor, eliberarea sinusurilor, bronhiilor, plămânilor, combaterea tensiunii arteriale şi chiar prevenirea afecţiunilor arteriale.

Aliat pentru sănătatea părului

Pe lângă toate aceste beneficii pe care le aduce sănătăţii noastre, usturoiul are efecte miraculoase şi asupra părului.

Usturoiul conţine în compoziţia sa substanţe ca potasiu, sulf, fosfor, calciu, siliciu, iod, germaniu, ajoen - un anticoagulant foarte puternic şi în plus, o serie de vitamine cum ar fi: A, B1, B2, C.

Astfel, pentru prevenirea căderii părului şi întărirea rădăcinii acestuia este indicat a se folosi următorul amestec: Se pisează usturoiul şi se amestecă cu ulei de măsline. Se trece amestecul printr-un tifon sau o strecurătoare foarte fină.

Cu amestecul păstos rămas în tifon se unge părul la rădăcină. Se lasă compoziţia pe păr aproximativ patru-cinci ore, timp în care se acoperă capul cu un prosop. Se spală apoi părul având grijă să se clătească foarte bine. Operaţia se repetă de maxim două ori pe săptămână.

Este posibil ca mirosul care este cauzat de sulfura de metil alil, o substanţă care nu poate fi metabolizată de organismul uman, să nu dispară în totalitate nici după spălarea părului, aşadar este recomandat ca amestecul să fei folosit în vacanţă când nu este neapărat necesar să ieşiţi din casă.