VIDEO: Ce minuni poate face bicarbonatul de sodiu pentru frumuseţea ta

1 2 jpg jpeg

Bicarbonatul este un aliat de încredere împotriva transpiraţiei urât mirositoare. Dar combate nu numai mirosul înţepător lăsat de glandele sudoripare. Bicarbonatul de sodiu se laudă însă cu proprietăţi şi în tratamentele cosmetice.

Este un bun exfoliant al tenului, contribuie la îndepărtarea petelor roşii şi a acneei, reduce sebumul şi lasă părul mătăsos, strălucind de vitalitate. Printre cel mai cunoscut şi testat remediu cu bicarbonat de sodiu este cel de albire a danturii. Pentru dinţi albi ca laptele

În trecut, în lipsă de pastă de dinţi, bicarbonatul era folosit împreună cu sarea de bucătărie pentru curăţarea danturii. Şi efectele sunt optime dacă se utilizează această metodă câteva săptămâni la rând.

Este de ajuns să pui puţină pulbere pe periuţa de dinţi cu care te speli, cel puţin de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Nu numai că îţi vei albi dantura, dar vei reduce şi tartrul, iar petele de la cafea, vin şi tutun vor dispărea.

Vrei ca părul tău să-şi recapete strălucirea? Tot bicarbonatul de sodiu este soluţia. Adaugă 4 linguri de pulbere în şamponul tău şi vei observa că după fiecare spălare, părul tău va fi mai sănătos şi vei scăpa de aspectul de păr gras.

Mai mult, vei pune pe fugă şi mătreaţa care te pune în situaţii jenante.

stropeşte-ţi părul tău tern şi lipsit de vitalitate cu apă şi bicarbonat, coafează-l şi usucă-l cu feonul. Vei rămâne uimit(ă) de rezultate!

Dacă ai la îndemână bicarbonat de sodiu, nu trebuie să-ţi mai faci griji în privinţa coşurilor şi a acneei rebele.

Fă-ţi măşti în fiecare seară, timp de două săptămâni, din 2 linguri cu praf la o ceşcuţă cu apă. Lasă să acţioneze între 5 şi 10 minute, timp în care îţi masezi uşor tenul. Clăteşti cu apă călduţă.

Bicarbonatul de sodiu ajută la cicatrizarea rănilor deschise, grăbeşte vindecarea şi ajută în tratarea infecţiilor.

Se întâmplă să transpiri mult, iar deodorantul să nu mai poată acoperi mirosul neplăcut atât pentru cei din jur, cât şi pentru tine?

Foloseşte bicarbonatul de sodiu! Previne transpiraţia abundentă şi „taie“ din intensitatea mirosului. Tot ce trebuie să faci este să-ţi tamponezi axilele şi zonele unde ştii că transpiri mai mult (tălpi, palme) cu o soluţie din bicarbonat de sodiu şi apă.