VIDEO: 3 uleiuri care te ap─âr─â de soare

1 2 jpg jpeg

Ulei de argan, contra ridurilor

Este cicatrizant, previne îmbătrânirea, însă cel mai important aspect legat de uleiul de argan este că regenerează pielea.

Semnele l─âsate de frig, poluare sau raze ultraviolete sunt ┼čterse cu ajutorul cremelor pe baz─â de ulei de argan. Este foarte bogat ├«n vitamina E ┼či ├«n steroli care ├«i confer─â propriet─â┼úi antioxidante, eficiente ├«n reducerea ridurilor.

Cum ├«l folosim? Masajul este cel mai indicat, mai ales ├«nainte de ÔÇťsesiuneaÔÇŁ de plaj─â. Acesta hidrateaz─â ┼či protejeaz─â pielea de arsuri solare. Uleiul de eucalipt te r─âcore┼čte

Uleiul esen┼úial de eucalipt este preferat datorit─â efectului s─âu r─âcoritor. Este indicat─â folosirea lui ├«nainte de plaj─â, pentru a pleca spre ÔÇťbaia de soareÔÇŁ plin de energie ┼či complet relaxat. Poate fi utilizat chiar acas─â, ├«n momentul b─âii, ├«n cad─â sau la du┼č.

Se adaug─â c├óteva pic─âturi ├«n apa din cad─â sau, ├«n cazul du┼čului, se amestec─â dou─â pic─âturi de ulei cu pu┼úin─â ap─â ├«ntr-o lamp─â pentru aromaterapie.

Este ┼či dezinfectant natural, uleiul fiind folosit ┼či la tratarea arsurilor, chiar ┼či cele cauzate de soare sau utilizat ├«n cazul ├«n┼úep─âturilor sau a mu┼čc─âturilor de insecte.

Uleiul esen┼úial din semin┼úe de morcov are o culoare galben-portocalie ┼či are o arom─â u┼čor condimentat─â-dulce.

Con┼úine mult beta-caroten, ┼či de aceea hr─âne┼čte intensiv pielea. Stimuleaz─â elasticitatea pielii ┼či o protejeaz─â de efectele soarelui.

Cum folosim uleiurile esenţiale?

Uleiurile esenţiale nu se aplică niciodată nediluate pe piele. Pot provoca chiar arsuri. Ele pot fi adăugate în apa în care faceţi baie, dar nu mai mult de 10 sau 20 de picături.

Pot fi aplicate sub form─â de comprese reci, care acoper─â zona afectat─â timp de 20 de minute sau sub form─â de aromoterapie, cu ajutorul l─âmpilor.

Pentru masaj, uleiul esenţial se amestecă în loţiunea de corp, într-o cantitate mică însă, pentru a evita iritaţiile.