Trucuri pentru un decolteu frumos

1 2 jpg jpeg

Îngrijirea zonei decolteului nu este cu mult diferită de cea a tenului. Şi când vine vorba de frumuseţea lui, trebuie să urmăm zilnic aceiaşi paşi: demachiere, tonifiere şi hidratare.

În funcţie de tipul pielii, optează o dată sau de două ori pe săptămână pentru o mască specifică tenului: gras, uscat, sensibil sau mixt. Important este ca zona decolteului să fie la fel de des îngrijită precum tenul, pentru a evita uscarea şi ridarea prematură.

Găseşti în material câteva exemple de măşti pentru ca ritualul de frumuseţe a decolteului să fie unul reuşit!

Masca din banane, hidratantă

Cu ajutorul unei măşti nutritive poţi revigora zona decolteului. Poţi alege această mască dacă ai pielea din zona decolteului uscată sau sensibilă.

Pasează o banană coaptă şi amestec-o cu două-trei picături de ulei de măsline. Aplică masca în zona gâtului şi a decolteului şi lasă să acţioneze 20-30 de minute, după care clăteşte zona cu apă minerală sau cu apă călduţă.

Apa minerală aduce nenumărate beneficii pielii, deoarece are efecte antiinflamatoare şi antioxidante.

Mai poţi încerca: masează de două ori pe săptămână zona decolteului cu puţin ulei de măsline. Acesta ajută la hrănirea şi îmbunătăţirea texturii pielii.

Mai poţi încerca şi:

- 7 sfaturi pentru îngrijirea pielii iarna

- 5 măşti pentru îngrijirea buzelor

- Răsfăţ pentru gât şi decolteu

Tratament revigorant cu albuş

Zona decolteului este des expusă soarelui, de aceea este bine să ne îngrijim pielea cu măşti revigorante. Curăţă o portocală şi amestec-o (într-un blender) cu albuşul unui ou.

Aplică masca în zona decolteului şi las-o să acţioneze 15-20 de minute, după care clăteşti bine zona cu apă caldă.

masca din lămâie. Opăreşte o lămâie mare, după care o tai în felii subţiri pe care le aplici direct pe piele în zona decolteului.

Lasă-le 15 minute, apoi clăteşti pielea şi ştergi uşor cu un prosop moale.

Prospeţime şi fermitate cu iaurt

Pentru a avea un bust ferm, frumos conturat, amestecă o lingură de iaurt, un ou şi o lingură de vitamina E (spargi mai multe capsule). Aplici masca în zona bustului şi masezi în formă circulară.

Timp de 15-20 de minute, până intră în piele masca, poţi purta un sutien care să menţină căldura în zona sânilor şi să ofere senzaţia de confort.

masajul cu cuburi de gheaţă, care ajută la tonifierea pielii. Foloseşte două cuburi de gheaţă pentru a masa în jurul sânilor, în formă circulară, timp de un minut.

Ponturi pentru un decolteu de invidiat

- chiar dacă eşti obosită, nu uita seara să demachiezi şi zona decolteului, nu numai tenul;

- evită tratamentele cosmetice sau masajul mai dur în zona decolteului, deoarece pielea este la fel de sensibilă ca şi cea a tenului;

- periodic, poţi face exerciţii de gimnastică specifice pentru zona bustului, pentru un plus de fermitate.

INFO: Expunerea la soare şi îngrijirea incorectă duc la ridarea prematură a zonei decolteului.