Tratamente naturiste pentru faţă pătată

1 2 jpg jpeg

Petele pe faţă sau pe orice parte a corpului nu sunt cele mai plăcute, indiferent de motivul apariţiei lor. Există tratamente naturiste pentru faţa pătată, însă trebuie să ştiţi că acestea încep să îşi facă efectul după câteva săptămâni de aplicare. Deci, cu răbdare şi perseverenţă, petele vor dispărea, dacă nu de tot, măcar cât să fie acoperite mai uşor.

De obicei, aceste pete sunt zone cu pigment în exces, care au apărut în urma expunerii ani de-a rândul la lumina solară. Nu ne dăm seama, dar soarele poate dăuna în timp, chiar şi fără să vrem neapărat să ne bronzăm. De aceea, cremele protectoare pentru faţă şi mâini ar trebui folosite cu încredere pe tot timpul verii zi de zi.

Tratamente naturiste pentru faţă pătată – sucul de lămâie şi sucul de aloe vera proaspăt

Sucul de lămâie este un foarte bun înălbitor de pete. Acidul sucului de lămâie este suficient de puternic pentru a elimina stratul extern al pielii, deci pentru a îndepărta sau decolora petele. Exfolierea zilnică este la fel de eficientă, mai ales înaintea aplicării tratamentului pentru pete.

Dacă aveţi în casă floare de aloe vera, luaţi o frunză şi extrageţi sucul ei proaspăt şi aplicaţi direct pe pete. Planta de aloe vera conţine substanţe chimice ce determină eliminarea celulelor moarte şi favorizează creşterea de celule noi, sănătoase. Se aplică şi de două ori pe zi, dacă vreţi efecte mai rapide.

Tratamente naturiste pentru faţă pătată – şterge petele de pe faţă cu zer

Ştergerea petelor cu zer este un remediu popular vechi, care exfoliază pielea afectată de soare datorită conţinutului de acid lactic. Un alt tratament ar fi miere cu iaurt, care se aplică direct pete şi se lasă timp de 30 de minute să îşi facă efectul. Se îndepărtează prin spălare şi se aplică zilnic.

Tratamente naturiste pentru faţă pătată – cum să eviţi apariţia altor pete

Este bine să se evite soarele în orele de vârf, deoarece petele se pot intensifica sau pot apărea altele. Cu jumătate de oră înainte să plecaţi din casă, aplicaţi o cremă cu protecţie antisolară de cel puţin 15 factor de protecţie. Dacă staţi mai mult afară, aplicaţi crema din două în două ore. Pălăriile previn apariţia altor pete, cele mai bune sunt cele de bumbac cu borul mare. Cremele cu vitamina E ar trebui aplicate doar după expunerea la soare, acestea previn apariţia petelor.