Tratamente naturiste pentru creşterea părului

1 2 jpg jpeg

Frunze de curry şi ulei din nucă de cocos

Curry nu este o doar o mirodenie care dă gust mâncărurilor, ea este potrivită şi pentru menţinerea sănătăţii părului. Frunzele de curry se folosesc în combinaţie cu ulei din nucă de cocos.

Ingredientele se amestecă şi se ţin la fiert până când se formează reziduri negre. Soluţia rezultată se aplică pe păr de două ori pe săptămână.

Ulei de cocos şi avocado

Cele două ingrediente au numeroase beneficii asupra podoabei capilare. Pe lângă faptul că dau strălucire părului uscat, remediul ajută la eliminarea mătreţii, protejează părul de efectele negative ale razelor ultraviolete şi stimulează creşterea acestuia.

Pentru a beneficia de efectele pozitive ale celor două ingrediente, procedează în felul următor: ţine uleiul de cocos timp de 10 secunde în cuptorul cu microunde, după care masează-ţi scalpul cu o lingură din acest amestec, de la rădăcină spre vârfuri.

Apoi, aplică ulei de avocado doar pe vărfuri şi lasă-l să acţioneze timp de 10-15 minute. La sfârşit, spală-te pe cap cu şampon şi balsam.

Mască din ceai de muşeţel şi usturoi

Pentru prepararea acestui remediu ai nevoie de o lingură de suc de usturoi, trei linguri de ceai de muşeţel, o lingură de gel de aloe vera, o lingură de miere şi un galbenuş de ou.

Mai întâi se amestecă mierea cu sucul de usturoi, după care amestecul se bagă la frigider. Apoi, se amestecă gălbenuşul de ou cu aloe vera şi, în cele din urmă, cu amestecul de la frigider.

Se masează scalpul cu pasta obţinută şi se lasă să acţioneze timp de 20 de minute. În final, se spală părul cu şampon, după care se clăteşte cu ceai de muşeţel.