Tratamente naturiste cu ulei de cocos

1 2 jpg jpeg

Uleiul de nucă de cocos are foarte multe beneficii pentru sănătate omului, datorită componentelor sale, în mare parte din grăsimi saturate. Conţine acid lauric, acid linoleic, acid oleic, acid galic, acid fenolic, derivaţi ai acizilor graşi, cloruri grase şi vitamine şi minerale, precum vitamina E şi fier.

Astfel, uleiul de nucă de cocos, se foloseşte în tratamentele de îngrijire a pielii şi părului, pentru creşterea imunităţii, menţinerea nivelului de colesterol, îngrijirea dentară, rezistenţa oaselor şi multe altele. Iată câteva tratamente naturiste cu ulei de nucă de cocos, al cărui efect este rapid şi eficient.

Tratamente naturiste cu ulei de cocos – îngrijeşte-ţi părul şi hidratează-ţi pielea şi tenul cu uleiul de cocos

Folosit de mii de ani în India pentru îngrijirea părului, uleiul de nucă de cocos este un adevărat ajutor pentru strălucirea părului şi sănătăţii acestuia. Se foloseşte foarte simplu, se aplică ulei de nucă de cocos la baza firelor de păr şi se masează puţin. Este bun pentru mătreaţă, păduchi, dar în acelaşi timp hidratează scalpul şi firele de păr. În plus, masajul cu ulei de nucă de cocos la cap ajută la eliminarea oboselii şi stress-ului de peste zi. Se aplică cu câteva ore înainte de spălarea pe cap, dar se poate aplica şi după.

Uleiul de nucă de cocos virgin, extras prin presare este unul dintre cele mai bune uleiuri de masaj pentru corp. Este recomandat femeilor însărcinate pe toată durata sarcinii, deoarece acest ulei ajută la păstrarea elasticităţii pielii. În plus, ridurile, uscarea şi exfolierea pielii vor deveni trecut numai după 2-3 masaje cu ulei de nucă de cocos. Mai mult, se foloseşte fără probleme în tratamentele contra dermatitelor, psoriazisului, eczemelor sau altor probleme apărute la nivelul pielii. Masajul des cu ulei de nucă de cocos va oferi pielii catifelarea de care are nevoie şi elasticitatea pielii veşnic tinere.

Tratamente naturiste cu ulei de cocos – foloseşte uleiul pentru întărirea întregului organism

Acest ulei minunat se foloseşte cu succes şi în bucătărie, fiind un aliat împotriva multor boli. Grăsimile saturate din uleiul de cocos nu sunt dăunătoare şi ajută la scăderea colesterolului rău din organism. Reduce rănile pe artere, fiind un aliat bun împotriva bolilor de inimă.

Persoanele care vor să slăbească, sunt sfătuite să înlocuiască uleiul normal cu uleiul de cocos. Acesta este mult mai uşor de digerat, ajutând la o mai bună funcţionare a tiroidei. Acizi graşi conţinuţi în uleiul de cocos ajută la eliminarea greutăţii în exces, prin creşterea metabolismului care duce la arderea grăsimilor mai rapid. Pentru curele de slăbire, dar în general în orice tratament naturist cu ulei de nucă de cocos, cel mai bine este să se folosească crud, fără să fie prăjit sau fiert. De aceea, salatele şi chiar ouăle fierte pot fi asezonate cu ulei de cocos.

Mai mult, uleiul de cocos este un aliat important împotriva ciupercilor, paraziţilor, infecţiilor, bacteriilor şi viruşilor. Are proprietăţi anti microbiene şi este foarte bun pentru păstrarea stomacului, dar şi a colonului cât mai sănătoase. Datorită faptului că ajută la absorbţia vitaminelor şi mineralelor în organism este foarte bun pentru creşterea imunităţii. Acidul lauric este transformat în organism în monolaurin, substanţă care luptă împotriva herpesului, gripei şi chiar virusului HIV.

Pentru problemele dentare, uleiul de cocos se foloseşte cu succes în masajul gingiilor, pentru un efect calmant.