Tratamente de înfrumuseţare cu ulei de migdale

2 jpg jpeg

Uleiul de migdale este obţinut direct prin zdrobirea migdalelor, iar rezultatul fiind o substanţă complet naturală pe care oamenii o utilizează încă din Antichitate. Important de menţionat este uşurinţa acestuia de a intra în piele fără a o încărca, fiind bogată în proteine şi minerale, în acizi graşi şi în vitaminele A şi E. Uleiul de migdale este recomandat pentru realizarea tratamentele de păr

Uleiul de migdale este pion esenţial în crearea măştilor pentru păr întocmai pentru proprietăţile sale hidratante. Este perfect pentru a proteja părul de razele solare sau de temperaturile scăzute. Este recomandat în tratarea scalpului şi a părului uscat, hrănindu-l şi lăsându-l neted.

Un scalp uscat este însoţit adesea de excesul de sebum şi mătreată, iar principala cauză a acestor inconveniente este nivelul scăzut al acizilor graşi din piele şi hidratarea precară. Astfel, uleiul de migdale vine în ajutoruol nostru.

Iată, un tratament extrem de simplu, al cărui ingredient unic este uleiul de migdale. Spălaţi-vă părul cu un şampon pentru păr normal, clatiţi-l cu apă călduţă. Aplicaţi în palmă câteva picături de ulei de migdale. Masaţi scalpul cu degetele preţ de câteva minute şi apoi clătiţi părul cu apă călduţă din abundenţă.

Uleiul de măsline este un ingredient important în realizarea tratamente faciale, la care se adaugă şi alte uleiuri esenţiale sau alte produse naturale în funcţie de tipul de ten.

Tratament cu ulei de migdale - Ten uscat

Uleiul de migdale este un tratament pentru ten uscat, iar mai mult decât atât are efect antiinflamator. Drept urmare, uleiul de migdale este des folosit pentru tratarea problemelor pielii uscate, a ridurilor, sau chiar a vergeturilor.

Pentru un tratament la tine acasă, cu rezultate imediate ai nevoie de: 2 linguri de ulei de soia, 2 linguri de ulei de migdale, o linguriţă mică de bere şi o lingură de făină şi apă caldă.

Amesteci bine cele două uleiuri esenţiale cu berea, adaugi făina şi apa, după care amesteci până se crează o pastă omogenă. Aplică pasta obţinută pe faţă şi lasă să acţioneze timp de 30 de minute. Curăţă bine faţa cu apă rece.

Tratament cu ulei de migdale - Ten gras

Pentru prepararea unei măşti recomandate tenului gras ai nevoie de 1 măr, 1 gălbenuş de ou şi 30 ml de ulei de migdale. Mărul se curăţă, se scoate cotorul, iar pulpa se pasează bine împreună cu gălbenuşul şi uleiul de migdale cu ajutorul unui blender. Astfel se obţine o pastă densă pe care o aplici pe faţă timp de 30 de minute. Se clăteşte şi se curăţă faţa cu apă călduţă.

Tratament cu ulei de migdale - Ten normal

Ai nevoie de ulei de migdale şi un tifon. Torni într-un castron puţin ulei de migdale şi înmoi tifonul în el. Masează tenul seara, înainte de culcare cu acest tifon cu ulei de migdale. Clăteşte faţa cu apă călduţă. La final vei avea un ten catifelat şi hidratat.