Soluţii naturale ca să-ţi întăreşti unghiile

1 2 jpg jpeg

Uleiul de măsline

Un truc eficient şi rapid este folosirea uleiului de măsline. Seara, înainte de culcare, aplici pe unghii cu ajutorul unui tampon ulei de măsline şi laşi să acţioneze un sfert de oră, apoi ştergi cu un şerveţel.

Remediul este recomandat de trei ori pe săptămână. O altă soluţie este să ungi seara unghiile cu vitamina E, pe care îl iei dintr-o capsulă de vitamina E.

Mierea

O altă soluţie eficientă este mierea. Prepari o soluţie din două linguriţe de miere şi câteva ulei de migdale, într-un bol. Ţii unghiile în acest amestec aproximativ un sfert de oră, apoi clăteşti cu apă călduţă. Unghiile vor deveni mai strălucitoare şi vor fi şi hidratate. Tratamentul este recomandat o dată pe săptămână.

Sucul de lămâie

Unghiile tale au nevoie de o bună hidratare. Poţi apela la zeama de lămâie. Storci sucul într-un bol, apoi ţii unghiile în această soluţie timp de un sfert de oră. Cel mai bine este să faci tratamentul seara, înainte de culcare.

Ulei de cocos

Unghiile exfoliate pot fi tratate şi cu ajutorul uleiului de cocos, care are un conţinut bogat de substanţe hrănitoare. Are un puternic rol hidratant, dar previne şi apariţia micozelor unghiei. Trebuie aplicat pe fiecare unghie în parte şi lăsat să acţioneze cinci minute, apoi ştergi cu un şerveţel. Poţi amesteca uleiul de cocos şi cu puţină zeamă de lămâie.

Oţet de mere

Un alt remediu din natură la care poţi apela dacă te confrunţi cu unghii care se exfoliază uşor este oţetul din mere. Are şi rolul de a preveni apariţia micozelor. Într-un bol mic, pui o cantitate egală de apă şi de oţet de mere, apoi ţii unghiile în aceste remediu timp de câteva minute.