Remediu cu piper pentru stimularea creşterii părului

Cele mai bune metode pentru prevenirea vârfurilor despicate jpeg

Podoaba capilară este de multe ori un subiect sensibil şi tema cu cea mai mare căutare atunci cînd vine vorba de găsirea remediilor potrivite.

Părul lung, sănătos, bogat reprezintă un ideal mai ales pentru femei, deşi este destul de dificil atât de obţinut cât şi de păstrat.

De principiu părul creşte foarte lent, motiv pentru care este la mare căutare orice procedură menită să contribuie activ la stimularea creşterii rapide a părului.

Piperul stimulează creşterea

2 jpg jpeg

Cunoscut ca fiind unul dintre condimentele de seamă din toate bucătăriile lumii, piperul se poate folosi şi în ritualurile de infrumuseţare, obţinându-se astfel rezultate destul de bune.

Pe lângă faptul că este un ajutor şi în curele de slăbire, acesta ajutând la eliminarea ţesutului adipos, piperul îmbunătăţeşte considerabil starea de sănătate.

În plus, este o sursă buna de fier, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina K şi fibre la îndemâna oricui, iar consumul cu regularitate de piper ajută la creşterea nivelului de acid din stomac, în felul acesta se îmbunătăţeşte digestia şi se combat cu succes probleme precum diaree, constipaţia, balonarea sau flatulenţa.

Află cum poţi scăpa de tuse cu ajutorul piperului AICI

Ajută la menţinerea pigmentului

Cercetătorii londonezi au descoperit că piperul poate fi unul dintre factorii curabili ai afecţiunii vitiligo. Maladia recunoscută pentru depigmentarea pielii, până la alb-rozaliu, astfel că un consum constant de piper poate stimula pielea să producă pigment. Şi această acţiune este posibilă datorită piperinei, substanţa care dă gustul iute piperului.

Astfel se poate opta pentru aplicarea piperinei pe zona afectat şi apoi aplicată terapia cu ultraviolete.

Piperina poate proteja pielea de efectele nocive ale radiaţiilor ultraviolete.

Ayurvedicii folosesc piperul pentru a se vindeca de răceală, tuse şi pentru a desfunda sinusurile.

Mască de piper pentru creşterea părului

Ajută-ţi părul să crească şi să aibă strălucire apelând la masca cu piper. Astfel ai nevoie de lingură de ulei de măsline şi o linguriţă de piper cayenne.

Pune uleiul la încălzit într-un vas şi apoi adaugă piperul amestecând bine. După ce s-a răcit masează scalpul zonei cu grijă şi lasă să acţioneze o oră după care poţi să îţi speli părul aşa cum obişnuieşti.

Atenţie!

Nu folosi această procedură mai mult de 2 ori pe săptămână.