Remedii naturiste pentru ten gras

2 jpg jpeg

Pielea feţei se află în permanentă expunere la praf. Tenul este important pentru femei, deoarece este supus privirii tuturor. Femeile se îngrijorează adesea cu privire la tenul lor, în special cele care au tenul gras. Din fericire, există numeroase remedii naturiste pentru tenul gras şi păstrarea unui ten juvenil, frumos şi strălucitor.

Strălucirea tenului, a pielii, al întregului trup până la urmă constă în păstrarea elasticităţii pielii prin masare şi curăţare, dar şi prin hrănirea ei.

Temperamentul fericit, veşnic tânăr ajută şi el la menţinerea unui ten frumos. Stimularea respiraţiei celulare se poate face şi prin plimbări în ploaie, nu numai prin masare şi remedii naturiste, deci ar trebui să ţii cont şi de momentele de relaxare.

Remedii naturiste pentru ten gras – mască cu miere şi năut

Această mască este bună, în general, pentru toate tipurile de ten, în special pentru tenul gras. Se pun o jumătate de linguriţă de miere, 2 linguri de făină de năut şi puţină apă pentru diluat. Se amestecă bine ingredientele până se omogenizează bine. Catifelează, curăţă şi revigorează tenul, lăsându-l strălucitor.

Remedii naturiste pentru ten gras – mască cu porumb şi zer

Excelentă pentru tenul gras, această mască elimină excedentul de ulei, curăţând pielea şi lăsând-o strălucitoare. Se pun 3 linguri de făină de porumb, 1 lingură de zer, 1 lingură de miere, jumătate de linguriţă de salvie uscată, jumătate de linguriţă de flori de tei uscate şi câteva picături de suc de lămâie.

Se toarnă jumătate de cană de apă fiartă peste salvie şi tei şi se lasă la infuzat 10 minute. Se strecoară şi se lasă să se răcească de tot. Se amestecă făina de porumb, zerul şi mierea până se obţine o cremă grasă. Se adaugă o linguriţă din ceaiul salvie-tei şi un strop de suc de lămâie.

Este un excelent revigorant, iar teiul şi lămâia deschid şi usucă pielea.

Remedii naturiste pentru ten gras - tărâţe de ovăz cu apă de izvor sau aloe vera

Puteţi face o mască pentru tenul gras cu tărâţe de ovăz sau grâu cu apă de izvor sau aloe vera. Dacă nu aveţi apă de izvor, deşi este cea mai bună, puteţi folosi apă de ploaie sau apă plată fiartă. Masca este excelentă atât pentru curăţare, cât şi pentru uscarea tenului gras.

Remedii naturiste pentru ten gras - compresă cu salvie

Se prepară un decoct pe bază de salvie uscată şi apă fiartă şi se lasă să se răcească atât cât să fie suportabilă pe piele. Se înmoaie un prosop curat sau o pânză de bumbac în ceaiul de salvie şi se aşază pe faţa curată, spălată, masată înainte. Feriţi ochii şi nasul şi lăsaţi să acţioneze 15 minute cel puţin.

Puteţi să o folosiţi în fiecare seară cu încredere, o să vă liniştiţi tenul după stres şi oboseală.

Remedii naturiste pentru ten gras - mască cu lămâiţă şi iaurt

Aveţi nevoie de 1 linguriţă de lămâiţă uscată, 1 linguriţă de salvie uscată, 7 linguri de apă, 1 linguriţă de iaurt sau zer, 1 linguriţă de miere de flori, 3-4 linguri de făină de orez, de orz sau de porumb.

Se opăresc lămâiţa şi salvia cu o cană de apă şi se lasă la infuzat timp de 10 minute. Se strecoară şi se amestecă cu făina, iaurtul şi mierea şi se adaugă din decoctul lămâiţă-salvie cât este nevoie până la obţinerea unei paste cremoase.